De ce este bine să mănânci ciocolată. Ar putea preveni o boală gravă

Ultima actualizare:

Trebuie să recunosc că mă bucur de puțină terapie cu ciocolată aproape în fiecare zi! Vestea bună este că nu trebuie să te simți vinovat dacă mănânci ciocolată. Cercetările sugerează că, consumul de ciocolată naturală poate fi de fapt bun pentru tine, doar asigură-te că este fie cacao, fie un baton de ciocolată de bună calitate, care este făcut din cacao și unt de cacao. Cu cât procentul de cacao este mai mare, cu atât este mai bine pentru sănătatea ta. Preferata meu conține 85% cacao și nu este prea dulce, fiind făcută din ingrediente integrale. Cu cât sunt mai puține ingrediente, cu atât mai bine. Iată principalele motive pentru care ciocolata te poate face mai sănătos:

Ciocolata îți poate menține inima sănătoasă și previne diabetul de tip 2. Foto: Click.
Ciocolata îți poate menține inima sănătoasă și previne diabetul de tip 2. Foto: Click.

1. Este bună pentru sănătatea inimii tale

Cacao este una dintre cele mai bogate surse de antioxidanți din lume, alături de ceaiul verde. Potrivit Jurnalului American de Nutriție Clinică, conținutul ridicat de flavenoide din cacao a fost asociat cu un risc redus de boli cardiovasculare, cum ar fi bolile de inimă și accidentul vascular cerebral, scriu cei de la thehealthychef.com

Pentru a maximiza beneficiul antioxidant și plăcerea de a mânca ciocolată, o poți savura cu un pahar de vin roșu!

2. Conține minerale esențiale

Mulți dintre noi suntem atât de concentrați pe macronutrienții noștri încât uităm adesea de aportul de minerale esențiale, ceea ce poate duce la deficiențe. Cacao conține cantități mari de minerale esențiale, inclusiv magneziu, fier, cupru, mangan și riboflavină, care ajută la îmbunătățirea sănătății generale.

De exemplu, magneziul ajută la relaxarea vaselor de sânge, îmbunătățind circulația și fluxul sanguin. Fierul ajută la transportul oxigenului în jurul corpului. Cuprul lucrează cu fierul pentru a ajuta organismul să formeze globule roșii. Manganul ajută la producerea oaselor și la menținerea sănătății pielii, iar riboflavina joacă un rol semnificativ în producerea de energie. În general, aceste minerale vă ajută să vă asigurați că toate procesele corporale funcționează fără probleme.

3. Stimuleaza starea de spirit

Există un motiv pentru care ciocolata creează atât de multă dependență. Cacao conține teobromină, o substanță care mărește substanțele chimice de „simțire bine”, numite endorfine, oferind o senzație plăcută asemănătoare cu high-ul natural după efort. Este, de asemenea, un stimulent natural care te poate ajuta să te menții vigilent. Potrivit cercetărilor de la Universitatea Northern Arizona, cacao poate ajuta la creșterea capacității de atenție și a vigilenței mentale, deoarece promovează creșterea fluxului de sânge către creier.

4. Ar putea preveni diabetul de tip 2

Cacao este, de asemenea, bogată în polifenoli, un antioxidant care a fost asociat cu o sensibilitate îmbunătățită la insulină și cu reglarea glucozei. Potrivit The Journal of Nutrition, alimentele bogate în polifenoli pot juca un rol protector împotriva diabetului de tip 2. Acest lucru se datorează faptului că polifenolii s-au dovedit a avea un efect antidiabetic prin inhibarea absorbției glucozei în intestin sau în țesuturi.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net