Cum faci ciocolată de post acasă, un desert simplu și delicios
Ciocolata de post se poate prepara în casă în doar 10 minute, înlocuind laptele clasic cu lapte de soia sau lapte de cocos praf.
Pentru amatorii de dulciuri şi iubitorii de ciocolată, în perioadele de post poftele de „dulce” pot fi mai greu de depăşit. Dar bucătarii spun că există o multitudine de reţete de dulciuri de post, simple şi mai puțin costisitoare. Cu puţin ingredinente, în casă se poate prepara chiar şi ciocolată de post, într-un timp extreme de scurt: 10 minute, conform adevarul.ro.
Bucătarul Valeria Sima explică cum poţi face ciocoată de casă de post și de ce ingrediente ai nevoie.
Ingrediente:
350 g de zahăr
100 ml de apă
100 g de margarină vegetală
250 g de lapte praf de soia
2 linguri de cacao
100 g de nuci sau alune măcinate
esenţă de rom sau de vanilie.
Mod de preparare:
Apa se pune la fiert şi se adaugă zahărul. Se amestecă compoziţia. După ce s-a dizolvat zahărul în apa fiartă, se ia de pe foc şi se adaugă margarina. Se amestecă până se topeşte. Se adaugă laptele de soia praf , cacao şi esenţă. Va rezulta o pastă omgenă. Se unge un vas cu puţin ulei, se toarnă compoziţia şi se presară deasupra nucile sau alunele măcinate. Se dă la frigider pentru câteva ore.