De ce este bine să pui un cățel de usturoi în ghivece de flori? Vei rămâne surprins când vei afla motivul

Acest condiment cu mirosul și gustul său unic este un aliat puternic pentru bucătari... și grădinari. Am greși să ne lipsim de el!

Usturoiul poate fi folosit ca îngrăsământ. Foto: Click.
Usturoiul poate fi folosit ca îngrăsământ. Foto: Click.

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale florilor de usturoi?

Usturoiul este bogat în săruri minerale și acizi grași. Conține, de asemenea, mulți antioxidanți. Aceștia sunt substanțe nutritive al căror mecanism de acțiune afectează încetarea proceselor oxidative într-un organism viu. Pot fi un ajutor de neoprit pentru plantele tale de apartament!

Cum poate fi folosit usturoiul ca îngrăsământ

Pentru a folosi usturoiul ca îngrășământ, trebuie mai întâi să-l curățați de coajă. Apoi faceți mici incizii în usturoi. Puneți un cățel de usturoi în fiecare ghiveci. Solul își va absorbi nutrienții și mai târziu îi va elibera în plante. Păstrați condimentul în ghivece până la 20 de minute. Dacă este lăsat în sol prea mult timp, procesul de putrezire a usturoiului va începe și plantele se pot ofili.

Un dezinfectant natural

Usturoiul ajută la prevenirea formării ciupercilor și a proliferării microbilor în sol. O cantitate moderată de suc din această plantă interacționează cu compoziția solului și acționează ca un dezinfectant natural. Astfel, microorganismele dăunătoare care trăiesc în sol sunt neutralizate.

Vă sfătuim să fertilizați ghivecele cu căței de usturoi cel puțin o dată la două săptămâni. După o lună vei observa deja rezultatul. Plantele tale de apartament nu numai că vor arăta mai sănătoase, dar vor înflori și mai mult timp.

Alte sfaturi de grădinărit

Usturoiul este, de asemenea, un excelent respingător natural. Puteți planta un cățel de usturoi lângă plantele din grădină de legume pentru a respinge afidele sau muștele. De asemenea, va îmbunătăți gustul anumitor legume. Usturoiul poate fi plantat și lângă flori pentru a le conserva. În cele din urmă, este posibil să se pregătească un insecticid pe bază de usturoi pentru a pulveriza frunzele la apus.

1 – Udă cu apa de gătit

Orice apă de gătit poate fi folosită pentru a uda plantele, atâta timp cât nu a fost adăugată sare. Legumele fierte la abur sau ouăle fierte funcționează bine atâta timp cât sunt la temperatura camerei. Pot fi folosite tot timpul anului!

2 – Hrăniți cu resturi de vin roșu, zaț de cafea, sâmburi de avocado...

Vinul este bogat în proteine ​​și acționează ca îngrășământ. Îl diluezi la 10% în apă și îl foloseși ca îngrășământ pentru orhidee. Cât despre cactuși, aceștia iubesc laptele, bogat în calciu. Daca ți-a rămas o sticlă cu puțin lapte în fund și în lateral, același principiu: umple-o cu apă, amestec-o și udă plantele cu ea.

O altă sursă de nutrienți: zațul de cafea și interiorul pliculețelor de ceai. Le lasăm la uscat 24 de ore. Apoi adăugăm 1 lingură pe suprafața plantelor verzi, răzuind ușor solul. Interesanți sunt și sâmburii de avocado: se macină într-un blender pentru a obține o pulbere mică de pus pe suprafața solului. Aceste îngrășăminte naturale pot fi folosite o dată pe trimestru, mai ales primăvara și toamna, nu mai mult. Dar nu iarna: planta se odihnește, nu are nevoie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net