De ce să pui usturoi la fereastră? Trucul știu doar de cele mai bune gospodine

Ultima actualizare:

Usturoiul este unul dintre cele mai gustoase și versatile ingrediente pe care le avem la dispoziție în bucătărie, atunci când gătim. Fie că vorbim despre sosuri, usturoi granulat, sau tradiționalii căței de usturoi, orice versiune a acestui aliment va avea un efect incredibil în preparatele noastre. Însă, mai există o întrebuințare mai puțin știută, dar care ne poate scăpa de o mulțime de bătăi de cap în această vară. Află alături de Click! la ce mai poți folosi usturoiul!

Câțiva căței de usturoi vor ține insectele la distanță
Câțiva căței de usturoi vor ține insectele la distanță

Atunci când vine vorba de gătit, probabil că vasta majoritate dintre noi poate fi de acord că usturoiul este un produs incredibil de gustos și versatil. Indiferent în ce îl folosim, de la sosuri, la varianta granulată, sau, desigur, tradiționalii căței de usturoi, el va avea un efect extraordinar în preparatele noastre. Acest banal aliment mai are o întrebuințare, dincolo de utilitatea sa în mâncare! Se pare că usturoiul vă poate scăpa de multe bătăi de cap, mai ales vara!

Cum? Este simplu: puneți câțiva căței de usturoi la geam! De ce? Ei bine, indiferent cât de tentant este să credem că aceasta ar fi motivația reală, din fericire (sau, din păcate, dacă preferați!) usturoiul nu este pus la geam pentru a ține vampirii la distanță. Motivul este ceva mai banal: el va ține insectele la distanță! Da, indiferent cât de bizar sună, această simplă leguminoasă va ține dăunătorii departe de bucătăria voastră!

Usturoiul va ține insectele la distanță

Și partea cea mai bună este că nu trebuie să faceți vreo soluție complicată, pe bază de usturoi. Nu, tot ce trebuie făcut este să curățați câțiva căței de usturoi și să îi puneți la pervazul ferestrelor casei, pe la îmbinarea ușilor, în colțurile bucătăriei, sau chiar la intrarea în casă. Da, deși sună exact ca și când ținta principală ar fi vampirii, de fapt motivul sunt banalele insecte. Aceste poziții în care vă este sugerat să puneți usturoiul sunt fie locurile prin care insectele pot intra în casă, ori cele în care se pot aduna și înmulți.

Iar în ce privește motivul pentru care acestea vor fugi de usturoi, ei bine, acesta conține compuși de sulf, iar mirosul emanat este extrem de neplăcut pentru insecte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net