Evită să consumi aceste tipuri de pește! Ți-ar putea aduce grave probleme de sănătate

Peștele se numără printre cele mai sănătoase opțiuni pe care le avem la dispoziție când vine vorba despre carne. Mai mult decât atât, el este și extrem de delicios și versatil, putând fi gătit în o mulțime de feluri. Însă, există și unele specii de pește care nu sunt deloc atât de benefice și ar fi indicat să le eliminați total din dieta voastră!

Nu toate tipurile de pește sunt sănătoase precum somonul / foto: Shutterstock
Nu toate tipurile de pește sunt sănătoase precum somonul / foto: Shutterstock

Peștele este o opțiune extrem de delicioasă pentru masa noastră. Pe lângă gustul și textura atât de plăcute, carnea de pește este și printre cele mai sănătoase alimente pe care le-am putea introduce în dieta noastră. Numeroase studii vorbesc despre beneficiile consumului de pește, iar majoritatea dietelor pe care le putem consulta vor include, mai mult ca sigur, carnea de pește, destul de des de-a lungul unei săptămâni. Însă, trebuie să știți că există și unele specii de pește care nu sunt deloc benefice pentru sănătatea noastră.

Printre acestea, se numără și somnul de import. Ei bine, trebuie menționat că problema aici nu este somnul în sine, ci modul în care este crescut. Este comun printre crescătorii din unele țări să folosească hormoni în hrana somnilor, pentru a le accelera creșterea. Dacă nu reușiți să găsiți un somn natural, mai bine ar fi să vă orientați la alt tip de pește. Dar nu macrou, care conține în carne destul mercur, iar pe termen lung vă poate crea probleme de sănătate.

Tonul nu este nici el recomandat având în vedere că, la fel ca macroul, carnea lui poate conține mercur. De asemenea, dacă este crescut la fermă, va fi hrănit frecvent cu diverse antibiotice, cât și hormoni de creștere. O altă specie care trebuie evitată este tilapia, care vă poate ridica enorm nivelul de colesterol din corp.

Țiparul și bibanul ar trebui evitați

Țiparul ar trebui evitat cât mai mult posibil, având o carne cu extrem de multă grăsime, cât și îmbibată de deșeuri toxice prin care înoată acest pește. De asemenea, el conține și mercur. Pangasius, un al pește ce trebuie exclus din dieta noastră, conține o mulțime de agenți cancerigeni și provine din zone extrem de poluate.

Peștele tile, deși are dimensiuni mici, este printre cei mai periculoși din lume, datorită nivelului ridicat de mercur din carne. Peștele dolar, deși nu chiar atât de toxic, conține un compus care vă poate provoca indigestie, așa că cel mai bine ar fi să îl evitați. Iar, în final, comunul biban are și el aceași problemă precum alte specii din această listă: un nivel ridicat de mercur! Așa că, dacă intenționați să consumați aceste specii de pește, aveți grijă să o faceți cu moderație!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
femeie trista jpg
horoscop freepik jpg
cub horoscop 1 gif
Medicul estetician Bortolini Alin știe care sunt câteva dintre cele mai căutate proceduri estetice pentru femei și bărbați în preajma sărbătorilor de Paște
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
horoscop 17 martie webp
Zodii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net