Peste 1 milion de români în pericol din cauza insectei care poate ucide cu o singură atingere

Când vine vorba despre cele mai mari pericole din regnul animal, mulți dintre noi se pot gândi că specii precum rechinii și șerpii sunt cele mai letale pentru om. Însă pentru românii care locuiesc în Regatul Unit, un nou pericol letal a apărut la orizont: omizile otrăvitoare. Iar o singură atingere din partea acestor creaturi vă poate trimite la spital.

Omizile au invadat sud-estul Angliei / foto: Shutterstock
Omizile au invadat sud-estul Angliei / foto: Shutterstock

Potrivit informațiilor oferite de către playtech.ro, aproximativ 1,4 milioane de români locuiesc acum în Regatul Unit, însă compatrioții noștri trebuie să se confrunte cu un animal potențial letal care pare că a invadat țara. Desigur, când vorbim despre animale periculoase, poate că mulți dintre noi se pot gândi la nume precum rechinul, sau chiar și anaconda. Însă niciunul dintre aceste specii nu reușește să se apropie de numărul de decese provocate de țânțari, sau chiar de câini. Însă omizile otrăvitoare, specia toxică care pare să fi invadat Regatul Unit, vă poate trimite la spital doar cu o simplă atingere!

Aceste creaturi s-au înmulțit rapid în toată zona de sud-est a Angliei, iar printre problemele care pot fi cauzate de omizile otrăvitoare se numără chiar și reacții alergice și probleme de respirație. În mod normal, sezonul acestor insecte începe în martie și se încheie pe la mijlocul verii, iar în acest an, numărul omizilor reprezintă un pericol pentru populație, mai ales dacă nu cunosc pericolele la care se expun dacă nu evită aceste creaturi.

Perii de pe corpul omizilor otrăvitoare poate provoca chiar și crize de astm

Experții din Anglia spun că firele de păr ale acestei specii poate provoca mâncărimi, reacții alergice, vărsături, crize de astm, precum și mânăcrimi, iritații ale ochilor, precum și amețeală. Aceste insecte reprezintă un potențial pericol pentru toți oamenii care intră în contact cu ele, printre care și cei 1,4 milioane de români care locuiesc astăzi în Regatul Unit.

Cuibul acestor omizi ajunge până la dimensiunea unei mingi de tenis, în care pot exista sute de creaturi. Insecta nu depășește mai mult de 2 centimetri lungime, iar mii de copaci au fost depistați anul trecut infestați cu această specie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net