Peste 10.000 de bugetari vor primi salariile cu întârziere luna aceasta. Când vor intra banii

Veste nu prea bună pentru bugetari! Luna aceasta, peste 10.000 de angajaţi vor avea de suferit din cauza întârzierilor la plata drepturilor salariale. Când vor intra banii?

Peste 10.000 de bugetari nu vor primi salariile la timp luna aceasta / Foto: Pixabay
Peste 10.000 de bugetari nu vor primi salariile la timp luna aceasta / Foto: Pixabay

Potrivit liderului Sanitas Iaşi, Iulian Cozianu, din cauza întârzierilor la plata drepturilor salariale, angajaţii din sistemul sanitar ieşean care sunt remuneraţi din fondurile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate vor avea de suferit. Peste 10.000 de bugetari nu își vor primi salariile la timp luna aceasta.

Excepţie vor face angajaţii care primesc salariile direct de la Ministerul Sănătăţii, DSP sau bugetul de stat, precum la medicii rezidenţi, angajaţii Unităţilor de Primire a Urgenţelor, Centrele de Transfuzii, Policlinica TBC, Policlinica Sportivă.

„Din păcate, luna aceasta nu va fi data de 15, ci pe data de ...”

„Am avut discuţii cu reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări Iaşi. Ne-au confirmat faptul că angajaţii sunt în grevă şi vor fi probleme în efectuarea plăţilor către furnizorii de servicii medicale. Vor exista probabil decalaje de una, două zile. Sperăm să nu fie mai mult. În principiu, în sistemul sanitar data de salarizare este data de 15 a fiecărei luni. Din păcate, luna aceasta nu va fi data de 15, ci pe data de 16, dar, sperăm, nu mai mult de data de 17”, a declarat liderul Sanitas Iaşi, Iulian Cozianu, pentru Agerpres, relatează Antena3.ro.

De asemenea, pentru a le explica faptul că aceste întârzieri sunt datorate nemulţumirilor salariale ale angajaţilor de Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, acesta a discutat cu membrii de sindicat.

„Înţelegem nemulţumirile colegilor angajaţi la Caselor de Asigurări de Sănătate. Este incorect ca în trei rânduri să aştepte majorări salariale prin modificarea unui act normativ, iar de fiecare dată actul normativ să fie scos de pe ordinea de zi.

Dacă astăzi este creat un disconfort în rândul furnizorilor de servicii medicale şi, implicit, a angajaţilor care nu-şi vor primi la timp salariile, acest disconfort este creat în principal din cauza inacţiunii autorităţilor”, a mai spus Iulian Cozianu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net