Povestea dureroasă a unui român care lucrează în Franța. Ce spune despre salarii și condițiile de muncă: „Ești muritor de foame...”

Pentru un număr atât de mare de români, un loc de muncă în occident a fost un vis pentru care au făcut tot posibilul, în încercarea de a-l transforma în realitate. Motivul, desigur, a salariul mult mai mare și condițiile mult mai bune din vestul Europei. Ei bine, realitatea din 2023 se pare că nu mai stă deloc așa, iar un român care muncește în Franța oferă o imagine tristă asupra standardului de viață de acolo.

Salariul minim din Franța nu mai acoperă costul vieții / foto: Shutterstock
Salariul minim din Franța nu mai acoperă costul vieții / foto: Shutterstock

Se pare că problemele economice au devenit imposibil de evitat, indiferent în ce țară de pe glob locuim. Până acum, tot mai mulți români considerau un loc de muncă în vestul Europei drept biletul spre o viață mai bună, datorită salariilor mari și a costurilor mici din occident. Ei bine, acum, lucrurile stau cu totul altfel. Iar un român care muncește în Franța oferă o imagine sumbră despre traiul de acolo.

„Nu te poți descurca niciodată cu salariul minim pe economie. Ești muritor de foame, ultimul muritor de foame în Franța”, spune acesta, potrivit celor de la stiridiaspora.ro. De asemenea, el mai mărturisește că economia a ajuns în stadiul în care o persoană nu mai poate supraviețui dintr-un salariu minim pe economie. „În Franța, cu salariul minim pe economie nu poți să plătești tot ce ai nevoie acolo, chirie, taxe, mâncare. Fără un ajutor, ești muritor de foame”, spune românul.

„Ultimul muritor de foame în Franța”

Deși Franța are unul dintre cele mai mari salarii minime pe economie din Europa, se pare că prețurile și facturile au ajuns atât de mari, încât nici măcar o persoană singură, fără familie, nu mai poate supraviețui din acești bani. Deigur, părerile sunt împărțite, iar alți români care locuiesc acolo văd problema cu alți ochi.

„Franța are unul din cele mai mari salarii minime din Europa. Ajunge lejer pentru o chirie la periferie și mâncare. Adică trai decent, nu opulent. Și atât primește unul, care mătură pe străzi. Dacă te mai și duce bibilica puțin, și ai un job mai ok, te descurci fără probleme”, mai scrie un alt român, potrivit sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net