Probleme la Metrorex. Angajații amenință cu grevă generală: „Jumătate din bani se duc pe tratamente”

Capitala poate rămâne blocată, deoarece angajații Metrorex amenință cu grevă generală! Motivul nemulțumirii acestora se datorează deciziei autorităților de a nu le mai oferi prime și bonuri de masă, până la finalul anului!

Angajații Metrorex amenință cu grevă generală / foto: Pixabay
Angajații Metrorex amenință cu grevă generală / foto: Pixabay

Vești proaste pentru bucureștenii care circulă cu metroul! Potrivit informațiilor oferite de către cei de la Digi 24, se pare că Bucureștiul poate rămâne blocat, deoarece angajații Metrorex amenință cu o grevă generală! Motivul nemulțumirii acestora se datorează deciziei autorităților de a nu le mai oferi prime și bonuri de masă, până la finalul anului și deja au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva măsurii.

Dorind să reducă cât mai mult cheltuielile statului, se pare că Executivul a cerut companiilor de stat care au pierderi să reducă sumele cheltuite, iar printre tăieri senumără și bonurile de masă, care se oferă numai în limita unui anumit plafon anual, care se pare că deja a fost depășit de către toate societățile feroviare de stat.

Angajații Metrorex amenință cu grevă generală

Nemulțumiți, angajații Metrorex au protestat împotriva măsurilor și amenință cu grevă generală. Liderii de sindicat își doresc ca atât Metrorex, cât și companiile feroviare, să fie exceptate de la aceste noi măsuri de reducere a cheltuielilor.

Pe lângă neacordarea bonurilor de masă, aceste măsuri prevăd și alte tăieri controversate. De exemplu, nu se vor mai acorda prime, iar nici măcar sporul pentru lucru în condiții speciale nu va mai fi plătit angajaților. De asemenea, nu se vor mai plăti nici orele de noapte pe care aceștia le lucrează. Potrivit sursei, un angajat Metrorex spune că aceste tăieri înseamnă, practic, o reducere de 600 de lei a salariului.

„Eu muncesc de 14 ani în subteran, iar in ultimii doi ani stau numai la doctor, la analize și jumătate din bani se duc numai pe tratamente”, a mărturisit un alt angajat Metrorex, conform sursei citate. Pentru a nu fi afectați de aceste pierderi la salariu, aceștia amenință acum cu intrarea în grevă generală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net