Cine sunt angajații care nu vor mai primi salariul minim din 2024? Ce se întâmplă cu veniturile acestora

Vești bune pentru o categorie anume de salariați din țara noastră! Începând cu data de 1 ianuarie 2024, angajatorii vor fi obligați să le ofere o mărire de salariu, potrivit legilor în vigoare! Tot ce trebuie să știe românii despre această măsură este că trebuie să îndeplinească o anumită condiție importantă!

Ce se întâmplă cu salariile din 2024 / foto: Shutterstock
Ce se întâmplă cu salariile din 2024 / foto: Shutterstock

Vești bune pentru o categorie anume de salariați din țara noastră! Începând cu noul an, mai precis cu data de 1 ianuarie 2024, angajatorii vor fi obligați să le ofere o mărire de salariu, potrivit legilor în vigoare! Tot ce trebuie să știe românii despre această măsură este că trebuie să îndeplinească o anumită condiție importantă! Potrivit informațiilor oferite de către cei de la Antena 3 CNN, această condiție se referă la vechimea pe care o au!

Mai precis, angajații cu cel puțin 2 ani de vechime nu vor mai putea fi plătiți cu salariul minim! Acest an a fost ultimul în care acest lucru a fost posibil, iar potrivit unei prevederi introduse în Codul Muncii încă din anul 2021, angajații vor primi o mărire de salariu! Se pare că această prevedere a intrat în vigoare odată cu 1 ianuarie 2022, iar odată cu împlinirea a 2 ani, în 2024, angajații vor putea începe să observe efectele.

Categoria de angajați care primește o mărire de salariu

„Începând cu data de 1 ianuarie 2022, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată (…) poate fi aplicat pentru un salariat pentru o perioadă de maxim 24 de luni, de la momentul încheierii contractului individual de muncă.

După expirarea perioadei respective, acesta va fi plătit cu un salariu de bază superior salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

Prevederile (…) se aplică și pentru salariatul plătit cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, care are deja încheiat un contract individual de muncă, perioada de maxim 24 de luni fiind calculată începând cu data de 1 ianuarie 2022”, scrie în OUG 142/2021, care a și modificat Codul Muncii, conform sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
ion antonescu jpg
image png
index (22) jpg
aterizare de urgenta jpg
banner iosif rotariu webp
autospeciala politie jpg
shutterstock 23084461 barbat calculator computer laptop plata plati online internet comanda comenzi jpeg
hacker freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net