Trucul genial pentru o grădină fără buruieni și insecte. Ai nevoie de un ingredient banal din bucătărie

Dacă avem norocul de a ne număra printre românii care locuiesc la curte, atunci cu siguranță știm că este nevoie de un efort considerabil pentru ca aceasta să rămână frumoasă și sănătoasă! Iar, în această situație, orice mic „truc” poate fi extrem de util, pentru a petrece mai puțin timp muncind prin grădină! Iar cei mai iscusiți grădinari ne spun că dacă folosim mălai, putem scăpa de o problemă extrem de supărătoare!

Mălaiul poate fi extrem de util pentru grădina noastră / foto: IStock
Mălaiul poate fi extrem de util pentru grădina noastră / foto: IStock

Dacă avem norocul de a ne număra printre românii care au propria lor curte, atunci sigur știm deja că este nevoie de un efort destul de mare, pentru ca aceasta să rămână frumoasă și sănătoasă! Iar, în această situație, orice mic „truc” poate fi extrem de util, pentru a petrece mai puțin timp muncind prin grădină! Iar cei mai pricepuți grădinari din țară ne spun că dacă folosim mălai, putem scăpa de o problemă care, în mod norma, este extrem de greu de rezolvat!

Mai precis, mălaiul este util atunci când vrem să prevenim apariția buruienilor! Aceste plante invazive se răspândesc extrem de repede, iar cei care s-au confruntat cu ele știu cât de greu sunt de eliminat, chiar și atunci când folosim diferite pesticide chimice! Ei bine, folosit primăvara, mălaiul poate fi extrem de util în prevenirea apariției buruienilor!

Cum putem folosi mălaiul împotriva buruienilor

Modul în care funcționează acest truc ingenios este extrem de simplu! Tot ce trebuie să facem este să presărăm un strat subțire de mălai de-a lungul gazonului, chiar înainte ca buruienile să înceapă să crească! Mălaiul poate reduce destul de mult creșterea și împrăștierea semințelor acestora, însă, există și un lucru la care trebuie să aveți grijă dacă apelați la acest truc!

Mai preci, mălaiul trebuie aplicat după ce semințele de gazon au germinat, dacă nu vreți ca, pe lângă buruieni, să rămâneți și fără gazon! De asemenea, pe lângă faptul că vă poate scăpa de buruieni, mălaiul poate acționa asupra solului și ca un îngrășământ natural.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cirese piata slatina olt   foto alina mitran (6) jpeg
image
image
image
image
image
image
Dr  Vlad Ciurea jpeg
crocodil pixabay jpg
2925A0F4 C385 4830 B11E 00CE28E4267F jpeg
Furtuna solara FOTO Shutterstock
mancare de tip fast food jpg
Alegeri FOTO Shutterstock jpg
alegerile europarlamentare jpg
tractor fermier pesticide tratament shutterstock 2243080773 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net