Vremea caldă strică planurile gospodinelor! Ce se întâmplă cu varza murată

Deja ne aflăm în perioada perfectă pentru a pune varza la murat, însă schimbările climatice dau peste cap chiar și aceste tradiții! Din păcate, din cauza temperaturilor mult peste normalul acestei perioade, murăturile pe care începem să le pregătim se pot strica!

Vremea caldă strică planurile gospodinelor / foto: Shutterstock
Vremea caldă strică planurile gospodinelor / foto: Shutterstock

După cum doar o scurtă privire în calendar ne poate arăta, ne aflăm în perioada perfectă pentru a începe să pregătim murăturile, potrivit tradițiilor populare. Cu toate acestea, schimbările climatice se dovedesc tot mai greu de ignorat, iar până și această tradiție poate fi dată peste cap de clima în schimbare! Mai precis, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, se pare că temperaturile ridicate din această toamnă pot strica varza murată!

Tradițiile din țara noastră ne spun că varza murată este pregătită, întotdeauna, între Sfântul Dumitru și Sfinții Mihail și Gavril, adică, între 26 octombrie și 8 noiembrie. Cu toate acestea, se pare că în această perioadă am avut temperaturi mai mult de vară, care pot da strica varza murată! Tot mai multe gospodine din țara noastră amână pregătirea murăturilor, deoarece procesul de fermentație, car ar trebui să dureze undeva în jur de o lună, acum este de numai 2 săptămâni!

Vremea caldă poate strica varza murată

După cum poate că deja știm, varza murată, sau, mai precis, zeama acesteia, are și alte întebuințări, destul de utile! De exemplu, ea poate fi folosită drept un leac natural pentru prevenirea infecțiilor respiratorii de-a lungul iernii. Iar un alt mod în care zeama de la varza murată este utilizată a devenit deja faimos, de-a lungul întregii lumi! Un număr tot mai mare de oameni din toate colțurile Pământului folosesc zeama de la varza murată pentru a scăpa de neplăcerile provocate de o noapte în care au „petrecut” un pic prea mult!

Chiar și varza murată în sine are unele efecte benefice pentru sănătatea, ea fiind o sursă bogată de probiotice, care sunt extrem de utile pentru sănătatea noastră intestinală. Așa că, din păcate, problemele provocate de temperaturile ridicate pot avea consecințe la care nici nu ne gândeam inițial!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net