Petre Daea a depășit fascinația pentru oi! Ministrul e fan greieri și lăcuste!

Ultima actualizare:

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, unul dintre cele mai simpatice personaje politice din România, nu a ratat ocazia de a-și declara admirația și fascinația pentru oi.

Petre Daea a declarat, în trecut, că susține o odă și chiar o statuie închinată mioarelor.

Nu susține renunțarea la sursele tradiționale de hrană

Anul 2022, mandat nou, așa că „nea Petrică” a devenit mai tolerant și cu alte viețuitoare. Printre acestea, greierii, lacustele sau viermii de făină, pe care nu i-ar pune în farfurie, în ciuda tendințelor actuale, devenind, astfel, un protector al acestora și, implicit, prietenul lor.

Ministrul a făcut o serie de declarații, în contextul recunoașterii insectelor sau larvelor ca alimente comestibile recomandate consumului uman.

Citește și: În România a apărut pâinea cu făină din greieri. Ai mânca așa ceva?

Chiar dacă Petre Daea nu respinge ideea, el rămâne adeptul surselor tradiționale de hrană.

Sigur că putem interpreta în fel și chip. Trebuie să ne gândim că românii care se uită la televizor se închină de multe ori și își spun „Doamne, unde am ajuns”.

Căutăm greierii pe care îi strigam sau îi vedeam într-un loc sau altul. Căutăm lăcuste care în norul pe care îl prind în zborul lor se așază pe culturi și mănâncă ce găsesc și acum iată că sunt soluția salvatoare pentru hrană.

Nu, nu există lucrul acesta. Soluția salvatoare pentru noi este și va rămâne lucratul pământului, rodul acestuia, prin ceea ce știm fiecare dintre noi, cultivându-l și folosindu-l apoi pentru hrană.

Ministrul nu ar pune greieri în farfurie

Direcția e să cultivăm terenuri, să creștem animale, să păstrăm tradițiile, să mâncăm ce am mâncat dintotdeauna și să lăsăm greierii acolo unde sunt ei, nu să-i punem pe farfurie”, a declarat Petre Daea la România Tv.

Petre Daea a ținut să asigure populația că noile politici ale Uniunii Europene, implementate agresiv, în anumite state, nu sunt fezabile într-o asemenea formă, în România. 

Întrebat dacă în România vor fi închise ferme pentru a fi înlocuite cu economia verde, ministrul a precizat:

Omul nu poate să renunțe la tradițiile lui, la ceea ce a fost învățat de-a lungul existenței sale. Nu are cum să se trezească imediat pe farfurie cu acest meniu pregătit din dorința de a se impune cât mai mult pe piață.

Citește și: În 5 ani, a băgat în el 16.000 de insecte

Nu. Noi trebuie să rămânem cu această preocupare de a ne produce hrana, prin creșterea animalelor, prin ceea ce am fost obișnuiți. Nu o să înlocuim oul găinii cu lăcuste sau greieri”, a mai spus Petre Daea pentru sursa citată.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net