Leacuri și remedii bătrânești pentru înțepăturile de insecte

Vara este o perioadă în care ne bucurăm de timpul petrecut în mijlocul naturii, însă, din păcate, ne confruntăm și cu insectele supărătoare. Dacă vreți să scăpați de înțepăturile de insecte într-o manieră naturistă și eficientă, Click! vă prezintă mai multe leacuri folosite de bunicii noștri care ajută la amelioraea inflamațiilor. 

Leacuri și remedii bătrânești pentru înțepăturile de insecte
Leacuri și remedii bătrânești pentru înțepăturile de insecte

Ulei esențial de mentă

Acest ulei esențial funcționează ca un calmant pentru mușcăturile de insecte. Senzația pe care o conferă pielii este eficientă în ameliorarea arsurilor, usturimilor și mâncărimilor. În plus, menta este atât antiinflamatoare, cât și antimicrobiană, așa că poate ajuta la reducerea infecției.

Ulei esențial de lavandă

Dacă ați mirosit vreodată uleiul de lavandă, știți că poate fi calmant instantaneu. Ei bine, este la fel de benefic și pentru pielea inflamată și iritată din cauza mușcăturilor de insecte. Renumit pentru capacitatea sa de a calma afecțiunile inflamatorii ale pielii, inclusiv arsurile minore, rănile și acneea, uleiul esențial de lavandă poate ajuta la reducerea mâncărimii și a inflamației în câteva minute de la aplicare.

Bicarbonatul de sodiu

Acest remediu utilizat în gospodărie este bun și pentru mușcăturile de insecte și funcționează de minune atât în cazul adulților, cât al copiilor. Bicarbonatul de sodiu poate, ameliora iritația și mâncărimile provocate de înțepăturile de insecte. Pentru a face o pastă, medicul recomandăm combinarea unei linguri de bicarbonat de sodiu cu apă. Adăugați suficientă apă pentru a forma o pastă și aplicați pe mușcătura de insectă, lăsând-o să se usuce înainte de a o îndepărta cu o cârpă rece.

Oţet

Oțetul poate reduce senzațiile de usturime sau de arsură și este un dezinfectant natural, mai ales în cazurile mușcăturilor de insectă. Înmuiați o cârpă de spălat sau un prosop de hârtie absorbant în apă rece și oțet și aplicați-l pe mușcătură timp de câteva minute. Dacă aveți mai multe înțepături de insecte, pe o parte a corpului, mână sau picior, diluați 2 căni de oțet într-o baie călduță și înmuiați zona timp de 15 până la 20 de minute.

Pastă de dinţi

În cazul mușcăturilor de insecte, aplicați pur și simplu puțină pastă de dinți pe zona inflamată. Aplicați pastă de dinți cu mentă pe mușcătură, astfel încât să puteți beneficia de proprietățile sale calmante și răcoritoare. Pasta de dinți este, de asemenea, astringentă în mod natural, așa că poate preveni inflamarea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net