Leacuri și remedii bătrânești pentru înțepăturile de insecte

Vara este o perioadă în care ne bucurăm de timpul petrecut în mijlocul naturii, însă, din păcate, ne confruntăm și cu insectele supărătoare. Dacă vreți să scăpați de înțepăturile de insecte într-o manieră naturistă și eficientă, Click! vă prezintă mai multe leacuri folosite de bunicii noștri care ajută la amelioraea inflamațiilor. 

image
Leacuri și remedii bătrânești pentru înțepăturile de insecte

Ulei esențial de mentă

Acest ulei esențial funcționează ca un calmant pentru mușcăturile de insecte. Senzația pe care o conferă pielii este eficientă în ameliorarea arsurilor, usturimilor și mâncărimilor. În plus, menta este atât antiinflamatoare, cât și antimicrobiană, așa că poate ajuta la reducerea infecției.

Ulei esențial de lavandă

Dacă ați mirosit vreodată uleiul de lavandă, știți că poate fi calmant instantaneu. Ei bine, este la fel de benefic și pentru pielea inflamată și iritată din cauza mușcăturilor de insecte. Renumit pentru capacitatea sa de a calma afecțiunile inflamatorii ale pielii, inclusiv arsurile minore, rănile și acneea, uleiul esențial de lavandă poate ajuta la reducerea mâncărimii și a inflamației în câteva minute de la aplicare.

Bicarbonatul de sodiu

Acest remediu utilizat în gospodărie este bun și pentru mușcăturile de insecte și funcționează de minune atât în cazul adulților, cât al copiilor. Bicarbonatul de sodiu poate, ameliora iritația și mâncărimile provocate de înțepăturile de insecte. Pentru a face o pastă, medicul recomandăm combinarea unei linguri de bicarbonat de sodiu cu apă. Adăugați suficientă apă pentru a forma o pastă și aplicați pe mușcătura de insectă, lăsând-o să se usuce înainte de a o îndepărta cu o cârpă rece.

Oţet

Oțetul poate reduce senzațiile de usturime sau de arsură și este un dezinfectant natural, mai ales în cazurile mușcăturilor de insectă. Înmuiați o cârpă de spălat sau un prosop de hârtie absorbant în apă rece și oțet și aplicați-l pe mușcătură timp de câteva minute. Dacă aveți mai multe înțepături de insecte, pe o parte a corpului, mână sau picior, diluați 2 căni de oțet într-o baie călduță și înmuiați zona timp de 15 până la 20 de minute.

Pastă de dinţi

În cazul mușcăturilor de insecte, aplicați pur și simplu puțină pastă de dinți pe zona inflamată. Aplicați pastă de dinți cu mentă pe mușcătură, astfel încât să puteți beneficia de proprietățile sale calmante și răcoritoare. Pasta de dinți este, de asemenea, astringentă în mod natural, așa că poate preveni inflamarea.

foto front 1 pisica instagram jpg
FotoJet jpg
corneliu vadim tudor lm 0008 0 jpeg
299515611 1814428082226287 3139650293635733392 n (1) jpg
3 florin calinescu a avut coronavirus 2 jpg jpeg
image 287 jpeg
horoscop shutterstock 1621310242 jpg
Arlyne Frankel (sursa foto Facebook)
image
image
image
image
door 1590024 1920 jpg
foto   turist lovit stanca jpg
foto   accident statie autobuz jpg
Delta 1 jpg
dinca jpg
foto1 istanbul GettyImages 1414284786 jpg