Podul peste Dunăre, deja cu probleme. De ce trebuie înlocuit asfaltul chiar înainte de inaugurare

Ultima actualizare:

Teoretic, doar câteva luni ne mai despart de marea inaugurare a podului de la Brăila, însă după ce deschiderea pentru trafic a suferit deja o amânare, o nouă problemă a apărut pentru constructor. Asfaltul de abia pus a crăpat pe unele porțiuni din pod, din cauza unei macarale folosite pentru construcții.

Podul ar trebui inaugurat în luna iunie / foto: Shutterstock
Podul ar trebui inaugurat în luna iunie / foto: Shutterstock

Podul de la Brăila, care trece peste Dunăre, ar trebui să se inaugureze la finalul lunii iunie, însă o nouă problemă apărută cu acesta pune în pericol data deschiderii. Podul trebuie, conform planurilor inițiale, să fie deschis publicului la finalul lunii decembrie a anului trecut, însă ritmul lucrărilor nu a permis acest lucru. Iar acum, asfaltul de abia turnat a crăpat în mai multe părți ale podului. Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, problema ar fi fost cauzată de către o macara de câteva zeci de tone, folosită pentru construcții.

Pentru a remedia situația, compania italiană care se ocupă de construcția podului, WeBuild, este nevoită să decoperteze porțiunile afectate, iar apoi să toarne un alt strat de asfalt. Înainte de acest incident, Ministrul Transportului, Ionel Scrioșteanu, a traversat podul cu mașina, spunând că i-au fost necesare doar 2 minute pentru a ajunge dintr-o parte în alta. În mod normal, podul ar trebui să fie deschis pentru trafic pe data de 27 iunie, conform celor de la WeBuild.  

Podul de la Brăila se apropie de data inaugurării

Cum mai este doar atât de puțin timp până când mașinile vor putea traversa podul, constructorul va începe, cât mai repede, testele de rezistență. Deja din luna martie a acestui an, lucrările au intrat în ultima lor etapă, iar podul suspendat, lung de aproape 2 kilometri peste Dunăre, mai are puțin timp până când va fi deschis de către autorități.

Iar cei ce vor avea drum prin zonă, trebuie să știe că se va deschide și un restaurant cu specific pescăresc, chiar la baza podului, pe lângă alte proiecte menite să facă zona una cât mai atractivă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net