Transporta o tonă de haşiş când s-a prăbuşit podul

Descoperire şocantă a anchetatorilor la câţiva ani după ce podul Morandi de la Genova s-a prăbuşit şi 43 de oameni au murit violent.

Marian Roșca e șoferul român de 36 de ani, care a murit după câteva zile de agonie la spital
Marian Roșca e șoferul român de 36 de ani, care a murit după câteva zile de agonie la spital

Camionul, care era condus de unul dintre românii care au decedat în tragedie, era încărcat cu circa o tonă de droguri pe care mafia a încercat să pună mâna apoi, relatează Corriere della Sera.

Mafia a încercat să recupereze epava

Potrivit ziarului italian, drogurile erau pentru o grupare criminală din Campania, însă Ndrangheta a încercat să pună mâna pe ele.

Informaţia a ieşit la iveală în urma unor interceptări ale conversaţiilor membrilor Ndrangheta, iar în această săptămână 63 de persoane au fost reţinute în acest caz. 

Francesco Benito Palaia, ginerele unui conducător al grupării, a discutat la telefon despre transport cu un asociat, fără să ştie că era urmărit într-o anchetă.  

„Când s-a prăbuşit podul Morandi, dacă te duci la primul videoclip, a căzut o dubă”, afirmă Palaia în interceptări.

„E un camion galben, cu cameră frigorifică, cel mic... Vreau să iau dracu’ aceste 900 de kilograme... Pot să fac un lucru, zic, hai să facem 50/50, o să vând şi vei primi 50%”. 

Podul Morandi s-a prăbușit în anul 2018, pe 14 august
Podul Morandi s-a prăbușit în anul 2018, pe 14 august

„Palaia a vorbit despre o semiremorcă frigorifică plină cu haşiş implicată în tragicul eveniment al prăbuşirii podului Morandi. Transportul era pentru o organizaţie din Campania”, a declarat judecătorul Vincenza Bellini în documentele de arestare.

Palaia ar fi fost angajat de mafioţii din Campania să recapete epava camionului cu tot cu droguri, datorită relaţiilor pe care le avea cu companiile din domeniul colectării de deşeuri. 

În plus, din anchetă a reieşit că de epava camionului erau interesate şi alte persoane. Mai mult decât atât, camionul a dispărut, iar anchetatorii nu au reuşit să-l localizeze. 

Marian Roşca făcea curse între Italia şi Franţa

Podul Morandi s-a prăbuşit în anul 2018, pe 14 august. 43 de persoane au murit, printre care şi doi români. Unul dintre ei, şoferul camionului cu cele 900 kg de droguri, a murit în spital, la câteva zile după incident. 

43 de persoane au murit, printre care și doi români
43 de persoane au murit, printre care și doi români

Marian Roşca era şoferul român de 36 de ani, care a murit după câteva zile de agonie la spital. Tânărul era din Curtişoara, Gorj.

Plecase din ţară de şase ani şi era angajat şofer de tir în Franţa. Făcea frecvent curse între Italia şi Franţa.

Marian Roşca fusese internat în comă profundă de gradul IV la o unitate medicală din Genova.

El nu a fost singurul român decedat în tragicul eveniment. Pe lista victimelor s-a mai aflat şi Anatoli Mălai, 44 de ani, şofer din Republica Moldova, cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească.

Etichete: pod
image
image
image
image
image
image
father 22194 1280 jpg
sala examen bac jpg
calendar ortodox 2021 31 mai sf mc ermie png
jln kșlț jpg
flame 580342 1280 jpg
pots 716579 1280 jpg