Poetul Lucian Avramescu, înmormântat într-o criptă din livada familiei

Poetul Lucian Avramescu, care a murit în data de 12 decembrie, a fost înmormântat trei zile mai târziu, cu onoruri militare, într-un loc special: într-o criptă din livada familiei.

Poetul Lucian Avramescu a murit la 73 de ani. / Foto: captură TVR
Poetul Lucian Avramescu a murit la 73 de ani. / Foto: captură TVR

În 15 decembrie a fost zi de doliu în localitatea prahoveană Sângeru, acolo unde a fost înmormântat Lucian Avramescu, poetul care a dat unele dintre cele mai frumoase versuri de dragoste, unele dintre ele puse și pe celebra piesă interpretată de Loredana Groza, "Bună seara, iubite".

Localnici, oameni de cultură și politicieni au ținut să-l conducă pe ultimul drum pe bărbatul care s-a stins la 73 de ani.  Poetul a fost înhumat într-o criptă amenajată lângă biserica „Adormirea Maicii Domnului”, pe care a ridicat-o în comună, într-o livadă cu meri a familiei sale.

Lucian Avramescu a compus poezia care a transformat în șlagăr piesa Loredanei

Într-un amplu interviu pentru revista Tango, poetul Lucian Avramescu a oferit detalii emoționante despre bucuria de a deveni din nou tată, la 50 de ani, dar și despre cum a ajuns celebra solistă Loredana Groza să cânte «Bună seara, iubite», pe versurile poeziei scrise de el, «Bună seara, iubito» .

"M-am trezit cu Adrian Enescu (n.r. compozitorul melodiei) la ușă, așa a fost. Era cu o carte a mea în mână și a zis, «Îmi plac vreo zece poezii, dar pe asta o vreau mai întâi, mi-o dai?» Era «Bună seara, iubito»", a povestit Lucian Avramescu. Întrebat dacă Adrian enescu scrisese deja cântecul special pentru Loredana, Lucian Avramescu a făcut lumină: "Pentru Loredana? Nu, nu pentru Loredana, ca dovadă că mai întâi i-a dat cântecul Sorinei Moldvai și cu Sorina l-a înregistrat, ea, însă, a fugit la Paris, cu cântec cu tot, iar el a avut ceva probleme să și-l recupereze, dar a reușit. Și a doua variantă a fost Loredana și s-a dovedit a fi cea de succes. Loredana îi plăcea prin temperamentul ei. Pe Caramitru l-a înregistrat separat. Chiar am citit undeva, într-un tabloid, că Ion Caramitru ar fi fost îndrăgostit de Loredana și am râs. Nici nu s-au cunoscut atunci, au înregistrat fără să se fi întâlnit, plus că Loredana avea 16 ani, nici nu se punea problema", a declarat Lucian Avramescu anul trecut, pentru publicația Tango.

Lucian Avramescu a murit la 73 de ani

Poetul Lucian Avramescu a murit, duminică dimineaţă, 12 decembrie, în locuinţa sa din localitatea prahoveană Sângeru, în urma unui stop cardio-respirator. Echipajul medical care a intervenit nu a putut să-l resusciteze, deşi a făcut timp de jumătate de oră manevrele necesare.

Un echipaj medical s-a deplasat duminică la o locuinţă din comuna Sângeru, pentru a acorda ajutor unui bărbat de 73 de ani, inconştient. Ajunşi la faţa locului, membrii echipajului medical au constatat că este vorba despre un bărbat aflat în stop cardio-respirator acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Lucian Avramescu se stabilise în satul natal, Sângeru, din județul Prahova, unde ducea un trai liniștit alături de tânăra lui soție, Georgiana, și de fiica lor, Luciana. El mai avea doi copii, care i-au oferit, în total, 3 nepoți.

image
image
image
image
image
image
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net