Poftiți de vă închinați! Unde se află moaştele celor mai importanţi sfinţi din România


    În bisericile din Capitală sunt peste 140 de moaște de sfinți.  Click! vă spune unde se află cele mai importante dintre eleFoto: Roberto Sălceanu
În bisericile din Capitală sunt peste 140 de moaște de sfinți. Click! vă spune unde se află cele mai importante dintre eleFoto: Roberto Sălceanu

Când avem probleme, ultima speranţă pentru noi rămâne Dumnezeu. Mergem din biserică în biserică şi ne rugăm pentru ca soarele să răsară şi pe strada noastră.

Sunt şi sfinţi, însă, care sunt recunoscuţi pentru minunile pe care le-au făcut atât în timpul vieţii, cât şi după moarte, iar enoriaşii se închină cu pioşenie la ei. Trupurile lor au rămas intacte şi sunt păstrate în racle speciale, în biserici. Românii fac deseori coadă la osemintele sfinte, să se roage de sănătate, noroc, viaţă lungă, chiar dacă pentru asta trebuie să bată sute de kilometri, să stea zile întregi în picioare, să rabde de foame şi de sete.

Un inventar, destul de aproximativ, arată că în România ar fi nu mai puţin de 700 de moaşte localizate în peste 250 de biserici şi mănăstiri. Astfel de moaşte, întregi sau părticele din ele, există cu zecile în Capitală: peste 140, potrivit unei liste întocmită de Biserica Ortodoxă Română. Click! vă arată în ce biserici le găsiţi pe cele mai importante dintre ele, dar şi cum ne ajută ele.

Sfânta Ecaterina

Sfânta Ecaterina
Sfânta Ecaterina

Sărbătoare: 25 noiembrieBiserică: Adormirea Maicii Domnului-Precupeții Noi (Str. General Broșteanu, 12)Ajutor: Ea este cea care se roagă pentru studenți, elevi, pentru toți cei iubitori de carte. Este ocrotitoarea teologilor, profesorilor, avocaților, procurorilor, medicilor.

Sfântul Haralambie

Sfântul Haralambie
Sfântul Haralambie

Sărbătoare: 10 februarieBiserica: Sf. Treime-Manu Cavafu (Bd. Gheorghe Şincai, 24)Ajutor: Vindecă din boli cumplite, precum ciuma sau nebunia, izgoneşte diavolii şi te apără de primejdie.

Sfântul Nectarie

Sfântul Nectarie
Sfântul Nectarie

Sărbătoare: 9 noiembrieBiserică: Mănăstirea Radu Vodă ( str. Radu Vodă, 24)Ajutor: Vindecă de boli şi îi ajută pe cei care se roagă la el să aducă pe lume copii.

Sfântul Spiridon

Sfântul Spiridon
Sfântul Spiridon

Sărbătoare: 12 decembrieBiserica: Sf. Spiridon (Calea Şerban Vodă, 29)Ajutor: Cele mai multe minuni de vindecare se petrec în bisericile şi în spitalele care poartă hramul Sfântului Spiridon. A salvat persoane care au vrut să se sinucidă.

Sfântul Mina

Sfântul Mina
Sfântul Mina

Sărbătoare: 11 noiembrieBiserica: Sf. Mina (str. C.F. Robescu, 18 A)Ajutor: Este protectorul celor păgubiţi. Dacă aţi pierdut ceva sau pe cineva, veniţi şi să rugaţi la moaştele sfântului şi vă ajută.

Sfântul Nicolae

Sfântul Nicolae
Sfântul Nicolae

Sărbătoare: 6 decembrieBiserica: Sf. Gheorghe Nou (Bd. Brătianu, 27)Ajutor: Este ocrotitorul celor căsătoriţi şi îi ajută pe cei care doresc să-şi întemeieze o familie, dar nu reuşesc.

Sfântul Ciprian

Sfântul Ciprian
Sfântul Ciprian

Sărbătoare: 2 octombrieBiserica: Zlătari (Calea Victoriei, 12)Ajutor: Înlătură farmecele şi vrăjile.

Sfântul Dimitrie Basarabov

Sfântul Dimitrie Basarabov
Sfântul Dimitrie Basarabov

Sărbătoare: 27 octombrieBiserică: Catedrala Patriarhiei (Piaţa Unirii)Ajutor: Roagă-te lui şi n-o să rămâi fără răspuns! Vindecă bolnavii, îi ajută pe elevi să ia examenele.

Sfântul Ambrozie

Sfântul Ambrozie
Sfântul Ambrozie

Sărbătoare: 7 decembrieBiserica: Sfântul Ambrozie (Str. Lunca Bârzeşti, 1)Ajutor: Este ocrotitorul stuparilor, a albinelor, a topitorilor de ceară, a animalelor domestice.

Sfântul Stelian

Sfântul Stelian
Sfântul Stelian

Sărbătoare: 26 noiembrieBăserica: Sf. Stelian-Lucaci (str. Logofăt Udrişte)Ajutor: Este protectorul mamelor şi copiilor.

Sfântul Pantelimon

Sfântul Pantelimon
Sfântul Pantelimon

Sărbătoare: 27 iulieBiserica: Sf. Pantelimon (str. Iancu Căpitan, 24)Ajutor: Este ocrotitorul medicilor şi vindecă bolnavii.

Sfântul Vasile cel Mare

Sfântul Vasile cel Mare
Sfântul Vasile cel Mare

Sărbătoare: 1 ianuarieBiserică: Catedrala Patriarhiei (Piaţa Unirii)Ajutor: Alungă demonii. Se fac exorcizări după rugăciunile numite Moliftele Sf. Vasile.

Sfântul Silvestru
Sfântul Silvestru

Sărbătoare: 2 ianuarieBiserica: Sf. Silvestru (str. Sf. Silvestru)Ajutor: Este vindecător şi tămăduitor, în special bolile de piele. Din păcate, racla cu moaştele este închisă de preot în altar, de frica hoţilor, şi e scoasă doar la sărbătoare.

Sfântul Eleferie

Sfântul Eleferie
Sfântul Eleferie

Sărbătoare: 15 decembrieBiserica: Sf. Elefterie-Nou (str. Sf. Elefterie, 1-3)Ajutor: Alungă duhurile rele, vindecă boli şi vă aduce spor în muncă.

bianca dragusanu niculae badalau gabi badalau jpeg
Florin Piersic Jr  la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) Foto Kanal D JPG
george burcea in rolul lui lurch jpg
anisia gafton jpg
cub anamaria prodan reghecampf png
culita sterp daniela iliescu jpg
Potrivit declaraţiei de  avere, Niculae Bădălău  are aur şi diamante evaluate  la 25 de mii de euro jpeg
cub brigitte pastramă png
foto1 catuse badalau INQUAM Photos Sabin Cirstoveanu jpeg
Un alt tanc T-90M, „mândria” lui Putin, distrus în coloană  Foto: Captură video
image
image
image
image
cub liviu dragnea png
Brasov 1 jpg
dan negru mihaela tatu jpg
cub niculae bădălău png
Supermarket FOTO Shutterstock jpg
Mersul trenurilor Brasov Bucuresti jpg