Poftiţi în fabrica de carduri bancare!

Ultima actualizare:

    Pasul 1. Laminare. Mai multe straturi de  plastic sunt suprapuse  şi presate la cald
Pasul 1. Laminare. Mai multe straturi de plastic sunt suprapuse şi presate la cald

O bucată de plastic de 8x5 cm guvernează viaţa a sute de milioane de oameni de pe întreaga planetă. Azi, cardurile bancare, de transport, de identitate, de sănătate sau de cadouri ne fac viaţa mai uşoară. Click! a pătruns în cea mai mare fabrică de carduri cu cip din România pentru a vă arăta cum se realizează aceste echipamente.

Deschisă în aprilie 2013, fabrica de carduri a companiei Austria Card e responsabilă cu producerea celor mai multe carduri bancare, de transport sau de loialitate aflate în circulaţie în România. De fapt, dacă te uiţi în portofel, sigur ai cel puţin un card realizat de români sub sigla companiei austriece. Procesul de fabricare începe cu proiectarea şi cu alegerea celui mai bun plastic. Diferite straturi sunt suprapuse şi pregătite pentru laminare.

Pasul 2. Cipul. Cardurilor de generaţie nouă  le sunt ataşate microcipuri cu  ajutorul unui echipament special
Pasul 2. Cipul. Cardurilor de generaţie nouă le sunt ataşate microcipuri cu ajutorul unui echipament special

Prin presare la cald, straturile de plastic fuzionează într-o singură bucată, inseparabilă, cu dimensiunea standard de 8,57x5,39 centimetri. În faza a doua, bucata de plastic rezultată beneficiază de un cip, care încorporează toate informaţiile utilizatorului şi care îi permite să interacţioneze securizat cu un cititor de carduri.

Cardurile de ultimă generaţie conţin şi o antenă pentru conexiuni fără atingerea dispozitivelor de citire (contactless). „Sistemul de operare al cipului reprezintă esenţa fiecărui card deştept. ACOS, sistemul de operare al Austria Card, e unul confidenţial şi oferă un plus de securitate”, ne spun austriecii.

Pasul 3. Personalizare. Cardul primeşte datele de  identificare ale viitorului posesor
Pasul 3. Personalizare. Cardul primeşte datele de identificare ale viitorului posesor

Pasul trei presupune personalizarea cardului (ştanţare, gravare, imprimare prin transfer termic ori prin termo sublimare a numelui). Tot acum informaţiile personale ale deţinătorilor sunt atent supravegheate şi protejate datorită unei tehnologii de vârf. Când e scos de pe linia de producţie, cardul este introdus în plic şi e livrat clientului. În acest caz clienţii sunt bănci, magazine, companii de transport, care comandă milioane de dispozitive.

Pasul 4. Livrare. După finalizare, dispozitivul  e expediat, în plic, beneficiarului
Pasul 4. Livrare. După finalizare, dispozitivul e expediat, în plic, beneficiarului

Click! spune

Compania Austria Card e deţinută de concerul Inform Lykos, lider mondial în producerea cardurilor. Punctul de lucru din România e situat în Bucureşti pe Şos. Odăi nr. 347-363. Circa 80% din cardurile emise anual aici sunt exportate în Europa de Est, Scandinavia, Africa şi Orientul Mijlociu. Primul card de plastic a apărut în 1949 în SUA, iar primul card cu bandă magnetică a fost creat în anii ‘60 de Autoritatea de Tranzit din Londra.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net