Poliția se confruntă cu acuzații grave. L-ar fi oprit forțat pe „nepotul lui Dracula”, folosind un „scut uman”

La Inspectoratul de Poliție din Sibiu este în desfășurare o anchetă, după ce agenții care au încercat să îl oprească pe un tânăr elvețian, aflat sub influența drogurilor și fără permis, pe Drumul Național 1 (DN1), au fost acuzați că ar fi pus în pericol viața altor șoferi folosindu-i pe post de „scuturi umane”.

„Nepotul lui Dracula”, alături de 2 mașini pe care le-a lovit / foto: Ora de Sibiu
„Nepotul lui Dracula”, alături de 2 mașini pe care le-a lovit / foto: Ora de Sibiu

Această acțiune controversată, denumită de polițiști „Operațiunea Năvodul”, este acum sub investigație. Între timp, tânărul, care pretindea că vrea să-l găsească pe „străbunicul” său, Dracula, a fost reținut și urmează să fie prezentat în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, scrie Antena 3 CNN.

Acuzațiile asupra polițiștilor sunt extrem de grave

Acuzațiile împotriva polițiștilor sunt extrem de grave, întrucât aceștia au încercat să prindă tânărul de 19 ani din Elveția, care conducea o mașină furată din Făgăraș, fiind sub influența alcoolului și drogurilor. El se îndrepta spre Cluj, cu intenția de a deveni vampir. Martorii, mai exact șoferii opriți în trafic, susțin că agenții au blocat deliberat DN1 cu mașini civile, expunându-i unui pericol major.

„Am fost opriți să fim folosiți pe post de scuturi. Nici măcar nu ni s-a spus să facem loc să treacă, ne-am trezit direct în fața lui”, a declarat unul dintre șoferii care s-au aflat în această situație, într-o postare pe Facebook. 

Polițiștii sunt acuzați că au abuzat de poziția lor, punând în pericol viețile participanților la trafic pentru a-l captura pe tânărul elvețian, drogat și fără permis, care furase o mașină din Făgăraș și încerca să ajungă în pădurea Hoia-Baciu pentru a îndeplini un vis bizar de a deveni vampir.

„Vreau să ajung la Hoia Baciu în căutarea stră-străbunicului meu, contele Dracula, Vlad Țepeș. Sper că mă va transforma într-un vampir. Toată viața am visat la asta și acum am ajuns aici”, a declarat tânărul după ce a fost prins de autorități.

Proprietarul mașinii furate a povestit cum tânărul elvețian a intrat pe proprietatea sa, a luat mașina și a plecat: „A intrat pe poartă, a luat papucii tatălui meu, s-a încălțat și a plecat cu mașina”.

În timpul urmăririi, mai mulți șoferi au fost implicați în accidente. Unul dintre aceștia a relatat cum a fost lovit: „A fost un impact puternic. Mașina fugarului a intrat în mine prima oară, apoi a ricoșat și a lovit alte mașini. M-a împins vreo 15 metri. Mi se pare absurd să folosești alte mașini ca scuturi, mai ales că aveau la dispoziție dispozitive de oprire cu țepi”.

Fugarul a lovit mai multe vehicule înainte de a fi prins. Polițiștii au informat că nu au folosit intenționat mașinile civile pentru a-l bloca pe tânăr, iar modul de intervenție este analizat în cadrul unei anchete interne.

În urma incidentului, trei persoane au fost rănite, iar patru mașini au fost avariate. IPJ Sibiu a subliniat că polițiștii au avut ca prioritate siguranța participanților la trafic și că operațiunea s-a desfășurat contra cronometru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Angelina Jolie, Akala  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
institutul marius nasta jpeg
regele charles regina camilla australia gettyimages jpg
theriani fenomen jpg
image png
Oua ochiuri FOTO Shutterstock jpg
image png
traian nicola spion ceausescu jpg
camil petrescu si cella serghi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net