Anchetă la Spital de Pediatrie din Cluj, după ce un bebeluș a murit în condiții suspecte. Mama: „Mi-am dat seama că e ceva în neregulă”

Acuzații grave au fost lansate în urma morții tragice a unui bebeluș de doar 4 luni, care a suferit o insuficiență multiplă de organe, rezultată dintr-un șoc septic, în timp ce se afla pe patul de spital în Cluj.

Bebelușul a murit din cauza unei septicemii / foto: Shutterstock
Bebelușul a murit din cauza unei septicemii / foto: Shutterstock

Părinții copilului susțin că acesta ar fi trebuit să fie operat de urgență din cauza unei afecțiuni cardiace grave. Cu toate acestea, din lipsa unui loc disponibil la Institutul Inimii, micuțul a rămas în îngrijirea medicilor de la Spitalul de Pediatrie Cluj. Din păcate, situația sa s-a deteriorat rapid.

Copilul avea pneumonie

În prezent, Spitalul de Pediatrie din Cluj a demarat o anchetă internă pentru a stabili circumstanțele care au dus la decesul bebelușului.

În paralel, conducerea Institutului Inimii susține că nu lipsa locurilor a fost motivul pentru care operația nu a avut loc, ci starea precară de sănătate a copilului. Potrivit declarațiilor oficiale, micuțul suferea de pneumonie, iar infecția s-a agravat într-o stare septică, ceea ce a împiedicat intervenția chirurgicală.

Tatăl copilului a oferit o mărturie emoționantă, afirmând că toate analizele medicale erau în ordine și că băiețelul nu prezenta niciun semn de infecție sau inflamație înainte de internare.

Potrivit acestuia, medicii de la Spitalul de Pediatrie au informat familia că operația era urgentă, dar din lipsa locurilor disponibile, bebelușul nu a fost transferat la Institutul Inimii. După internare, copilul a fost diagnosticat cu stafilococ auriu și, ulterior, a suferit un șoc septic care i-a cauzat insuficiența multiplă de organe și, în final, decesul.

Mama spune că a simțit că bebelușul ei nu e bine

Mama copilului a adăugat că, la fiecare consult medical, a fost rugată să părăsească sala, lucru pe care l-a perceput inițial ca o măsură pentru a-i proteja starea emoțională. Totuși, când copilul a decedat, a înțeles că ceva era grav în neregulă.

„La fiecare consult m-au trimis afară, credeam că e ca să nu îmi fie mie rău. Și când a decedat am fost trimisă afară, mi-am dat seama că ceva nu e în regulă”. 

De cealaltă parte, Adrian Molnar, directorul medical al Institutului Inimii, a explicat că starea gravă a copilului, atât din punct de vedere cardiac cât și general, nu permitea o intervenție chirurgicală.

Pneumonia și infecția severă au făcut imposibilă operarea inimii în acele condiții, așa că bebelușul a rămas la Spitalul de Pediatrie pentru tratarea infecției pulmonare. Din nefericire, starea copilului s-a agravat, ducând în cele din urmă la deces.

Daniela Dreghiciu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii din Cluj, a declarat că investigațiile sunt în desfășurare pentru a clarifica toate aspectele medicale care au condus la această tragedie. Părinții, care și-au pierdut copilul în condiții atât de dureroase, au depus o plângere penală, solicitând răspunsuri și justiție, potrivit Antena 3 CNN. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Nicolae al României Alina și Eliabeta Karina profimedia 0703687052 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
traian nicola spion ceausescu jpg
camil petrescu si cella serghi jpg
soferi jpeg
Ranca Foto Ranca facebook jpg
pensie jpeg
lacul morii 3 jpg
Kate Middleton și Prințul William Foto Profimedia (1) jpg
calorifer_shutterstock 2123771615 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net