Gândacii mișună peste tot! Imagini horror, surprinse în Spitalul de copii din Botoșani. VIDEO

Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Botoșani a fost închisă în urma unei postări revoltătoare pe rețelele sociale, unde o mamă a dezvăluit imagini cu gândaci care se plimbau nestingheriți prin saloanele destinate copiilor.

Secția de pediatrie a fost închisă temporal / foto: captura video
Secția de pediatrie a fost închisă temporal / foto: captura video

Femeia din Botoșani, care a descris cele trei zile petrecute în spital drept un coșmar, a declarat că a fost șocată să constate condițiile inacceptabile în care erau tratați copiii, cu gândaci mișunând în jurul pătuțurilor și în zonele de depozitare a hranei.

Imaginile cu gândacii au ajuns în mediul online

Albertina Baciu, mama care a filmat, spune că deși fusese avertizată despre prezența gândacilor, nu a realizat amploarea problemei până când nu i-a văzut cu proprii ochi. 

A constatat mizerie în zona de depozitare a alimentelor, lipsa igienei în saloane și băi afectate de rugină, scrie Digi24. 

Îngrijorată de condițiile necorespunzătoare, a postat imaginile pe rețelele sociale, provocând reacții negative din partea personalului medical, care a considerat că trebuia să îi informeze direct.

„Eu m-am dus joi, am un copil de un an și două luni, era răcit și voma. M-am dus și erau colegi care mi-au spus că sunt gândaci, dar nu am văzut până ieri că mișunau gândacii pe lângă pătuț, copil, peste tot.

Era mizerie unde se ține mâncare în dulap. Nu spală pe jos, nimic, în baie e rugină, totul groaznic. Eu cum am văzut am făcut postare și au văzut și s-au supărat, că de ce am pus, că trebuia să le spun lor. Doamna doctor, asistentele din spital m-au chemat la dânsele în birou”, a spus mama din Botoșani. 

După trei zile tensionate în spital, Albertina Baciu a decis să-și ducă copilul acasă și să continue tratamentul într-un mediu mai sigur. Ca urmare a expunerii imaginilor, secția de Pediatrie a fost închisă temporar.

Ce a făcut conducerea spitalului, după situația a fost dată în vileag

Monica Adăscăliței, managerul spitalului, a atribuit situația soluțiilor de dezinsecție ineficiente și a menționat că secția în cauză este veche.

Toți cei 17 copii și aparținătorii internați în compartimentul de digestiv au fost transferați în altă zonă a secției de Pediatrie în timp ce se efectuează o dezinsecție completă.

Managerul a recunoscut că dezinsecțiile sunt o practică frecventă în spital, cu cea mai recentă fiind efectuată acum o săptămână. Evaluările ulterioare vor determina dacă soluțiile folosite sunt încă eficiente în combaterea infestării cu insecte.

image
image
image
image
image
image
4 baza Sinaia jpg
Tudor Arghezi
cutremur napoli jpg
slabire medicament cura   foto pixabay jpg
sfintii imparati constantin si mama sa elena images jpeg
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net