Polițiștii s-au autosesizat în cazul gravidei operate de hernie. Filmul cazului șocant de la Târgu-Jiu

Ultima actualizare:

Poliţiştii gorjeni s-au autosesizat și au deschis un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu în cazul femeii gravidă în luna a noua care a fost operată de hernie intestinală. Filmul acestui caz șocant a început cu 6 zile în urmă, când femeia a fost internată. Așadar a stat cinci zile în spital, până la intervenția chirurgicală, timp în care nimeni din personalul medical care a monitorizat-o nu și-a dat seama că este însărcinată, mai mult că este în travaliu. 

medic operatie   foto pixabay jpg

Ce spune Poliția

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, referitoare la o intervenţie chirurgicală efectuată de medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, asupra unei femei de 35 de ani, din oraşul Tismana, Compartimentul Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj este abilitat să comunice următoarele: la data de 23 august a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Gorj s-au sesizat din oficiu şi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu”, a informat joi, 24 august, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj, potrivit GDS

Cum s-au petrecut faptele

Femeia de 35 de ani a ajuns la Spitalul de Urgență Târgu Jiu în data de 19 august. Acuza dureri abdominale, iar medicii spun că prezenta și eventraţii abdominale post operatorie supraombilicală strangulată, care a fost parţial redusă în urma manevrelor de taxis (manevre de presiune cu ajutorul mâinii, efectuate în scopul reducerii unei hernii strangulate) efectuate de medic.

Femeii i s-a făcut o radiografie și, potrivit procedurii, ar fi semnat un document prin care declara pe proprie răspundere că nu este însărcinată.

„Medicul chirurg de gardă a decis internarea pacientei pentru supraveghere, căci exista riscul ca eventraţia să se restranguleze, ceea ce s-a şi întâmplat. Menţionăm faptul că, în timpul anamnezei, pacienta a afirmat că nu este însărcinată, că a avut menstruaţie şi se află sub tratament cu anticoncepţionale. De asemenea, aceasta a declarat pe proprie răspundere că nu este însărcinată şi la Laboratorul de Imagistică Medicală, înainte să i se facă raze pulmonare”, au transmis reprezentanții Spitalul de Urgență din Târgu Jiu.

Cinci zile în spital, apoi operată pentru hernie

Femeia a petrecut cinci zile în spital, timp în care medicul doar a palpat-o și a stabilit diagnosticul de hernie intestinală. Cu pacienta pe masa de operații, echipa a avut un șoc când a constat că femeia avea în burtă un copil perfect sănătos. 

„Intraoperator s-a constatat prezenţa eventraţiei strangulate cu intestin afectat, cu epiplon în sac de eventraţie, dar şi un uter mărit ca volum ca urmare a unei sarcini. În acel moment, medicul chirurg a solicitat prezenţa în sala de operaţie a colegilor de la Secţiile Obstetrică Ginecologie şi Neonatologie. După intervenţia medicilor obstreticieni, s-a continuat intervenţia chirurgicală şi pentru rezolvarea eventraţiei. În prezent, pacienta se află internată în Terapie Intensivă, pentru recuperarea postoperatorie, iar nou-născutul este la Neonatologie. Mama este conştientă, cooperantă, stare de sănătate fiind stabilă. Şi starea de sănătate a copilului este stabilă”, arată reprezentanţii spitalului.

În aceeași informare se explică faptul că, potrivit chirurgului, efectuarea unei ecografii nu ar fi furnizat informaţii suplimentare relevante pentru diagnosticul de eventraţie abdominală.

„Potrivit medicului chirurg, având în vedere diagnosticul stabilit şi abdomenul cicatricial şi multioperat, dar şi peritonita generalizată din antecedentele medicale, efectuarea unei ecografii nu ar fi furnizat informaţii suplimentare relevante pentru diagnosticul de eventraţie abdominală. Statistic vorbind, în una din 2.500 de sarcini, femeia nu este conştientă de prezenţa fătului şi află că este însărcinată când se declanşează travaliul”, se mai precizează într-o informare transmisă de reprezentanţii unităţii medicale.

În acest caz a fost demarată o anchetă internă privind respectarea protocoalelor şi procedurilor medicale, fiind sesizate, de asemenea, Direcţia de Sănătate Publică Gorj, Colegiul Medicilor Gorj şi ANMCS.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net