„Polițistul anului”, reținut pentru luare de mită. Caz incredibil la Brașov

Cunoscut prin rândul colegilor și a comunității locale drept „Lupul de la rutieră”, pentru eficiența pe care o avea în a depista șoferii ce conduceau sub influența drogurilor, un agent din Râșnov este acum un exemplu negativ, după ce a fost reținut, alături de alți trei colegi, pentru luare de mită.

Polițistul a primit mai multe premii pentru performanțele sale / foto: Poliția Română
Polițistul a primit mai multe premii pentru performanțele sale / foto: Poliția Română

Polițistul Cornel Ioan Sandu s-a bucurat mereu de respectul colegilor săi pentru eficiența din teren, precum și de recunoștiința oamenilor din comunitate, care puteau conduce fără griji pe șosele, știind că acest agent ținea sub supraveghere drumurile, așa că nu a surprins pe nimeni să afle că bărbatul a primit titlul de „Polițistul anului” în 2022. De asemenea, a fost distins și cu alte premii, ca de exemplu titlul de excelență „PRO URBE”, desemnat chiar de către Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Brașov.

„Lupul de la rutieră” este însă acum un exemplu negativ, pentru aceeași comunitate și nu numai. Bărbatul a surprins din nou, de această dată însă în mod negativ, căci a fost reținut pentru luare de mită, conform articolului adevarul.ro

Ce acuzații aduc procurorii polițistului de la rutieră

Conform procurorilor, „Lupul” reușea nu doar să „miroasă” drogurile pe care le consumaseră șoferii de pe șoselele din județ, cât și oportunitățile financiare pe care poziția i le putea aduce. De cum au aflat primele zvonuri despre ce „hobby" avea poliţistul, autoritățile au început o anchetă.  

După spusele procurorilor, Cornel Ioan Sandu ar fi reușit să își convingă unii dintre colegi să lase camioane ce depășeau limita legală permisă pentru greutate să străbată drumurile, până la un hotel situat în Poiana Brașov. Drept răsplată pentru intervenția polițistului, hotelul în cauză ar fi încheiat un contract de sponsorizare cu echipa de fotbal la care joacă fiul „Lupului de la rutieră”.

De asemenea, conform acuzațiilor, polițistul ar fi beneficiat de ședințe gratuite de SPA, la hotelul în cauză. Autoritățile au audiat 30 de martori în cadrul cercetărilor, inclusiv mai mulți polițiști. Pentru șapte dintre aceștia, s-a considerat că se impune reținerea pe 24 de ore.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net