Porumbul a devenit un lux. Cu cât se vinde pe litoralul din România

Prețurile ireale de pe litoral continuă să uimească turiștii în această vară. De parcă faptul că o simplă tochitură, sau o porție de cartofi prăjiți, vă poate costa mai mult decât o masă la un restaurant cu pretenții, se pare că nici vânzătorii ambulanți nu se lasă mai prejos. Banalul porumb fiert a ajuns să se vândă cu un preț complet halucinant!

Un știulete se vinde cu 10 lei
Un știulete se vinde cu 10 lei

 Atunci când ne gândim la sortimentele de mâncare de lux, poate că ne vom imagina o porție de vită Wellington, sau scoici gătite de către cei mai faimoși bucătari. Ei bine, pentru turiștii care se află pe litoralul românesc în această perioadă, mâncarea de lux are o cu totul altă definiție, complet halucinantă. De la aproape 100 de lei pentru cartofi prăjiți, sau 60 de lei pentru o porție de tochitură, un nou preparat se alătură acestei liste demne de un restaurant cu stea Michelin: porumbul fiert cu sare!

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, un banal știulete de porumb fiert, cu sare, vă va costa undeva în jur de 10 lei! Mai grav este că majoritatea turiștilor ignoră aceste prețuri și cumpără oricum, fie pentru că nu au alte opțiuni la îndemână, fie pentru că vor să își facă poftele măcar odată pe an, în vacanță. Iar dacă comercianții văd că prețurile uriașe sunt acceptate, nu doar că acestea se vor menține, dar nu este exclus chiar să crească!

Aveți grijă de unde cumpărați porumb fiert

Pe lângă faptul că a ajuns la un preț uriaș, porumbul fiert vă poate trimite direct la spital, dacă nu a fost pregătit în condiții corespunzătoare. Acesta stă mult timp în soare, iar  dacă modul în care nu a fost preparat nu este unul igienic, porumbul poate fi contaminat ușor. Mai precis, el vă poate încheia rapid vacanța, iar singurul mod în care mai vedeți plaja este dacă aceasta este vizibilă de la ferestrele spitalului unde ați ajuns.

Motivul este unul simplu. Porumbul poate fi contaminat cu bacterii precum salmonella, stafilococ auriu, sau chiar E. coli. Așa că înainte să scoateți 10 lei din portofel pentru un știulete de porumb, verificați, pe cât este posibil, dacă acesta a fost fiert în condiții corespunzătoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net