„Postul Paştelui a devenit Postul bogaţilor”. Românii sunt devastați de prețurile de la tarabe

Ultima actualizare:

„Postul Paştelui a devenit Postul bogaţilor”. Aşa caracterizează românii care vin în pieţe preţurile produselor care se consumă în perioada celui mai lung post din an, care a început pe 27 februarie şi ţine până pe 15 aprilie. Reporterii Click! vă spun care sunt preţurile de pe tarabe şi fiecare îşi va face propriul calcul.

Românii sunt devastați de prețurile de la tarabe
Românii sunt devastați de prețurile de la tarabe

Piaţa Obor din Bucureşti. Cu zecile ei de tarabe dispuse şi afară, şi înăuntru este cea mai mare din România. Reporterii Click! au vizitat-o şi au găsit doar puţini clienţi. Vremurile în care toate drumurile românilor care doreau să se aprovizioneze cu produse proaspete de la ţăranul român treceau obligatoriu prin pieţe au dispărut. Mulţi vin şi se uită, unii încearcă să se tocmească, puţini cumpără.

„Ne-au luat şi Postul! Dacă aş vrea să ţin Postul Paştelui ar însemna să iau de la medicamente sau de la întreţinere”. Nea Tică oftează, se scarpină în cap şi pleacă mai departe. „Să nu găseşti urzici, urzici bă sub 5 lei punga sau loboda doar cu 2 legătura este ceva...Fasolea nu o iau nici de frică la 14 lei/kg, ce am înnebunit... O să sun rudele de la ţară şi o să fac un drum la Popeşti şi mă aprovizionez”, spune pensionarul.

image

„Acum câţiva ani toată lumea îşi permitea urzici, ştevie, lobodă, ceapă, cartofi, iar acum uitaţi-vă ce preţuri! Toţi spun că au preţuri mai mari pentru că le-au crescut cheltuielile, dar la noi nu se gândesc, noi nu plătim mai mult la toate, de ce îmi bagă mâna în buzunar, dacă vreau şi eu să mănânc? Înainte ziceai piaţă ziceai produse ieftine şi proaspete, acum zici că eşti la mall”, se plânge amărâtă doamna Aurora.

image

În faţa ei, tanti Lica din Dâmboviţa chiar că s-a enervat. ”Eu mă scol dimineaţa şi muncesc în solar până mă ia benga... ce tot critici, du-te la ţară, ia pământ, udă. Tot critici şi faci atmosferă aici. Nu te obligă nimeni să cumperi. Eu muncesc cinstit şi vin aici să vând. Trebuie să rămân şi cu ceva, că de aia muncesc, nu să îţi fac dumitale un favor şi eu să plec acasă fluierând a pagubă”, zice înţepată tarabagioaica.

image

Imediat clienţi şi tarabagii s-au împărţit în două tabere şi fiecare turuie pe limba lui, despre bani, curent, datorii şi ziua de mâine. În cele din urmă, aleea cu tarabe rămâne goală, dar mesele la fel de pline de produse. 

image
image
image
image
image
image
Regina Letizia profimedia 0781349660 jpg
chess g8fdc050a6 1280 jpg
Catalog note scoala elevi profesor FOTO Inquam Photos Octav Ganea jpg
concediu medical freepik jpg
desert ge0e293cbb 1280 jpg
62090193 jpg