Povestea lui Mirel, ostașul cu două uniforme:”Putem să ne oprim să ascultăm păsările. Dumnezeu ne-a transmis un mesaj”

Ultima actualizare:

    Mirel Ilie este militar și lucrează la Corpul de control al Minsterului ApărăriiFoto: Ministerul Apărării
Mirel Ilie este militar și lucrează la Corpul de control al Minsterului ApărăriiFoto: Ministerul Apărării

Ostaşul cu două uniforme. Așa îl știu mulți pe părintele Mirel Ilie. Când nu slujește la Biserica Sfântul Elefterie Vechi a comunității surzilor, din Capitală, acesta îmbracă straiele Aramtei. Este subofițer și își slujește patria și pe credincioși așa cum se pricepe mai bine.

Mirel Ilie este subofițer și lucrează la Corpul de control şi inspecţie al Ministerului Apărării Naţionale, dar este și preot totodată.

Doar Dumnezeu ştie cum se împarte între slujirea preoţească la Biserica Sfântul Elefterie Vechi și viața de soldat.

Recunoaște că iubește ambele uniforme, deși prima sa dragoste a fost Aramata. Prima dată a fost militar, iar povestea sa începe în urmă cu 21 de ani.

După ce a absolvit un liceu civil, a decis să urmeze Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri Basarab I, din Piteşti.

”Apoi, îmi aduc aminte că, de ziua mea de naştere, 21 august 1992, trăgând valiza după mine, am ajuns să bat la poarta unităţii militare de la Clinceni, Brigada 2 Paraşutişti. Tocmai în ziua aceea se executau paraşutări şi îmi era teamă să-i privesc pe militarii care se zăreau atât de mici pe bolta cerului. Niciodată nu voi putea să fac ceea ce fac ei, mi-am spus. Peste câţiva ani, am devenit paraşutist cu acte în regulă”, își aminteșe preotul militar.

Mirel Ilie îmbracă și haina preoției
Mirel Ilie îmbracă și haina preoției

Între soldatul armatei române şi preotul comunităţii surzilor din Bucureşti, cine ar fi găsit liantul? O dată în plus, părintele Mirel primeşte certitudinea că viaţa este un dar iar, cel mai mare dar pe care omul îl poate primi de la Dumnezeu, este această încredere pe care El şi-a pus-o în fiecare dintre noi.

Ostașul cu două uniforme a absolvit Teologia în taină

”Toată viaţa căutăm un drum. Căutăm să ne regăsim pe noi înşine. Sunt oameni care sfârşesc viaţa şi nu au apucat să se cunoască pe ei înşişi, nemaivorbind de ceea ce este în jurul lor. Important este ca întotdeauna să ne încredinţăm în mâna lui Dumnezeu şi întotdeauna să le considerăm pe toate ca fiind ale lui Dumnezeu! Mă întorc în timp şi îmi aduc aminte că unul dintre comandanţii pe care i-am avut îmi spunea: <<Tu ar trebui să te faci preot>>. Era lupta omului din mine care încerca să se regăsească pe el, încerca să şlefuiască firea omului vechi, să înlăture din viaţa lui starea aceea de a te uni cu lumea”, povestește Mirel Ilie.

A absolvit Facultatea de Teologie în taină. Apoi, s-a implicat foarte mult în activităţi sociale, încercând să aducă în conştiinţa semenilor răspunderea majoră a omului.

Mirel Ilie, alături de alți preoți, slujește la Biserica Sf. Elefterie cel Vechi, din Capitală
Mirel Ilie, alături de alți preoți, slujește la Biserica Sf. Elefterie cel Vechi, din Capitală

”Avem un suflet şi răspunderea de a-l pregăti pentru întâlnirea cu Hristos. Singurul lucru sigur din această lume în care ne-am născut este moartea şi responsabilitatea noastră majoră este să ne pregătim pentru acest moment. Nu este un lucru de groază şi nu trebuie să ne speriem de cuvântul moarte. Ea, de fapt, nu este decât un prag, care ne duce, din această existenţă scurtă şi vremelnică, în viaţa cea de dincolo, a mărturisit părintele pentru presamil.ro.

Mesajul ostașului cu două uniforme despre pandemia de coronavirus

Ostașul cu două uniforme are și un mesaj pentru noi, acum când boala ne pândește la tot pasul.  

”Mergeți mai încet! Cred că acesta este mesajul lui Dumnezeu în această pandemie. Eram antrenați într-o agitație permanentă, parcă nu ne mai bucuram de viață. Trebuie să apreciem ce avem. În nici o primăvară natura nu a fost mai frumoasă ca anul acesta. Fiindcă am luat o pauză, putem să ne oprim să ascultăm păsările. Nu mai sunt claxoane, zgomot de motoare în trafic. Putem să ne oprim să observăm cum a crescut iarba pe marginea trotuarului, să admirăm copacii infloriți. Acum avem timp. După această pandemie, vom privi altfel lucrurile. O să vedeți că o să ieșim mult mai caștigați din asta. Aveți credință că nimic nu e la voia întâmplării. Dumnezeu ne-a transmis un mesaj”, este de părere preotul Mirel Ilie.

El este cel care a tradus slujba de Înviere în limbajul semnelor, pentru a bucura sufletele celor cu deficiențe de au, despre care spune părintele că ”paradoxal ei <<ascultă>> mai mult și trăiesc mai intens.”

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/codruta-sefa-bazei-aeriene-kandahar-din-afganistan-femeia-are-grija-securitatea-celui

https://www.click.ro/news/national/povestea-fevroniei-asistenta-vreme-de-razboi-are-97-de-ani-bombele-cadeau-precum

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
erotica 4512433 1280 jpg
cat jpg
image png
Arges 1 jpg
image png
tinte ale rusiei jpg
Ingrijire piele femeie FOTO Shutterstock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net