Elena Udrea va fi extrădată a decis instanța din Bulgaria. Sentința nu este definitivă

Ultima actualizare:

Vești proaste marți pentru Elena Udrea în procesul în care se judecă extrădarea în România. Instanța din Bulgaria și-a dat OK-ul pentru ca fostul politician devenit om de afaceri să fie trimis în țară pentru a ispăși cei șase ani de detenție deciși de Înalta Curte de Casație și Justiție pentru acuzațiile din dosarul Gala Bute 

Elena Udrea în timp ce era dusă în sala tribunalului din Bulgaria. Foto: captură antena3.ro
Elena Udrea în timp ce era dusă în sala tribunalului din Bulgaria. Foto: captură antena3.ro

Procesul a început la ora 14:00, iar după 90 de minute a fost dată sentința, nefavorabilă Elenei Udrea: suspecta poate fi extrădată. Decizia este în primă instanţă, iar Elena Udrea va putea să atace această decizie în termen de cinci zile. Recursul se va judeca la Curtea de Apel din Sofia. 

Cum a ajuns Elena Udrea în Bulgaria

Elena Udrea a fost dată în urmărire după ce i-a fost respins recursul în anulare la sentința de șase ani închisoare în dosarul Gala Bute. Udrea a fost prinsă la punctul de graniță bulgar Kulata, ea îndreptându-se cu mașina spre Grecia. La momentul prinderii, Udrea se afla în mașină cu un bărbat.

Ministerul Justiţiei, prin intermediul Tribunalului Bucureşti, a trimis în Bulgaria toate actele care expun condiţiile din închisorile din România. Specialiștii instituției au arătat și unde va fi ”cazată” Elena Udrea și anume la Penitenciarul Târgșor.   

 Elena Udrea a mai fost dusă în această unitate de detenție și s-a plâns că a fost tratată urât, că sunt condiţii foarte rele, dar mai ales a fost ameninţată cu moartea. Udrea îşi doreşte să facă închisoare la domiciliu, în Bulgaria, unde şi-a închiriat un apartament sau în Grecia unde a cerut azil politic. 

Povestea condamnării Elenei Udrea în Dosarul Gala Bute 

Înalta Curte de Casație și Justiție a României a decis definitiv pe 7 aprilie 2022, ca fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, să execute o pedeapsă de șase ani de închisoare primită în urmă cu patru ani. Elena Udrea nu a apucat să execute pedeapsa primită în 2018, deoarece a fugit din țară și a fost dată în urmărire generală de Poliția Română. 

Sentința din 7 aprilie a fost dată în Dosarul Gala Bute, după ce magistrații au respins o contestație în anulare a Elenei Udrea, depusă împotriva sentinței de condamnare din 2018, prin care fostului ministru i se stabilise această pedeapsă pentru infracțiuni de corupție. 

Dosarul „Gala Bute” a fost soluționat definitiv de justiția română în 2018, când Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare. Aceasta se afla, la momentul pronunțării deciziei definitive, în Costa Rica, unde a fost încarcerată.

Ulterior, Udrea a fost eliberată din detenție în urma unei decizii a CCR privind nelegalitatea constituirii completurilor de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României. Ca urmare a acelei decizii a judecătorilor constituționali, condamnările din dosarul „Gala Bute” au fost suspendate iar cei care fuseseră încarcerați au fost eliberați.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net