Prelungeşte viaţa aparatelor electrocasnice!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Te-ai gândit vreodată cât costă aparatele din casa ta?Dacă suma ţi se pare mare şi nu vrei să reinvesteşti în ele, e indicat să le foloseşti cum trebuie. Click! îţi dă câteva sfaturi ce te vor ajuta să prelungeşti durata de viaţă a electrocasnicelor.

Vezi şi:

La ce mai poţi să foloseşti detergentul de vase

Ai rămas cu buzunare le goale? Iată ce poţi face!

Nu le modifica funcţiile de bază

Improvizaţiile sunt acţiunile cele mai costisitoare! În momentul în care decizi să modifici ceva în partea fizică a unui aparat sau în modul său de funcţionare, rişti ca aparatul să se ardă sau să se defecteze, pierzi garanţia producătorului şi rişti ca angajaţii de la service să refuze repararea şi, cea mai gravă situaţie, îţi pui viaţa în pericol!

 În cazul în care observi că au apărut defecţiuni, alege între o reparaţie specializată şi înlocuirea produsului respectiv.

Dacă investiţia nu e considerabilă, iar produsul a funcţionat bine mulţi ani de zile, atunci este mai bine să cumperi unul nou, performant, care îţi va oferi mai multe funcţii şi va consuma mai puţină energie electrică.

Fereşte-le de apă şi căldură excesivă

Apa în preajma aparatelor reprezintă un pericol pentru tine şi familie.

În cazul în care acestea sunt conectate la electricitate, nu îl poziţiona în apropierea unei surse de apă.

Nu aşeza cuptorul cu microunde, storcătorul de fructe sau orice alt aparat, pe blatul de bucătărie în apropierea aragazului. Acestea se pot defecta din cauza căldurii excesive.

Atenţie la aparatele din mai multe piese

 Maşina de făcut pâine, de exemplu, este compusă din mai multe piese ce pot fi curăţate şi spălate individual. Cea mai mică dintre acestea este paleta pentru frământat.

Alege un loc special pentru uscarea lor şi montează-le la loc de îndată ce nu mai au apă pe ele.

O piesă pierdută nu poate fi cumpărată din magazine, ci doar de la service-urile autorizate ale firmei producătoare. Iar preţul unei piese nu e chiar mic.

În cazul în care, din neatenţie, ai spart farfuria din sticlă a cuptorului cu microunde, este interzisă utilizarea acestuia în continuare.

Îmbinarea dintre orificiile farfuriei şi mecanismul de rotaţie e una specifică fiecărui model, astfel încât nu vei putea adapta un produs asemănător.

Păstrează-le curate în permanenţă

Peretele din spate al frigiderului s-a încărcat cu gheaţa, iar în interior e un miros de nesuportat? E foarte probabil ca gura de aerisire şi drenare să fie înfundată.

Tăviţa pentru resturi a prăjitorului de pâine trebuie curăţată săptămânal.

Murdăria acumulată în cuptor emană un miros neplăcut din cauza reîncălzirii permanente. În cazul în care găteşti produse lichide, există riscul ca stropii să pătrundă în site.

Respectă indicaţiile producătorului

Broşura pe care o primeşti o dată cu aparatul nu reprezintă un obiect pe care să îl arunci!

Oricât de banal ar părea produsul pe care l-ai cumpărat, cartea de instrucţiuni conţine acele informaţii pe care producătorul ţi le oferă pentru a putea beneficia din plin de achiziţia făcută.

Cât de complicat poate fi să foloseşti un mixer de mână? Ai la dispoziţie un singur buton. Ce altceva trebuie să ştii? E timpul de utilizare fără oprire; E duritatea produselor pe care le poate prepara; E modul de curăţare; E temperatura maximă a alimentelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net