Premieră la SRI. Instituția va avea studenți la o universitate tehnică civilă

Serviciul Român de Informații se reinventează și lasă deoparte secretomania. Pentru că are nevoie de specialişti în Telecomunicaţii, Electronică sau Calculatoare, instituția a primit cinci locuri la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI). Cei cinci studenți cu statut militar de la SRI vor trăi printre colegii lor civili 

Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asahi” va avea studenți de la SRI. Foto: captură ro.linkedin.com
Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asahi” va avea studenți de la SRI. Foto: captură ro.linkedin.com

Vremurile în care angajații SRI erau recrutați pe ascuns din rândurile studenților au apus. Acum SRI va avea proprii studenți școlarizați într-o universitate civilă. Este vorba de cinci locuri, iar tinerii vor avea statut militar scriu jurnaliștii de la ziaruldeiasi.ro

Odată intrați la facultate pe locurile SRI, studenții vor intra în evidenţele Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”. Ei vor face școala la cea mai cunoscută universitate tehnică din Moldova:Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi.  

SRI va recruta tinerii dornici să intre pe cele cinci locuri  

Doritorii de a ocupa aceste locuri trebuie să aibă până în 23 de ani. Ei își pot depune luna aceasta CV-ul la adresa hr.tehnic@sri.ro (cu titlul Licenţă TUIASI-SRI Nume şi prenume). Ei trebuie să precizeze localitatea unde pot fi contactați de către un reprezentant al Serviciului Resurse Umane al SRI.  

Ulterior, candidaţii trebuie să susţină interviuri de selecţie, o evaluare psihologică preliminară, o evaluare psihologică complexă, dar şi examinare medicală. Candidaţii care au primit acceptul de la Serviciul Român de Informaţii vor participa ulterior şi la admiterea de la una dintre cele două facultăţi care au locuri disponibile pentru SRI 

Unde sunt locurile rezervate SRI 

Potrivit sursei citate, pentru anul universitar 2022-2023, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi scoase la concurs, pentru candidații aleși de SRI locuri la următoarele specializări: 

- trei locuri la Facultatea Tehnologii şi sisteme de telecomunicaţii,  

-un loc la Electronică aplicată din cadrul Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei  

-un loc la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, specializarea Calculatoare.  

Cei care candidează pentru aceste locuri, dar nu ocupă unul dintre cele 5 scoase la concurs de SRI rămân în cursa pentru locurile „normale” de la aceste facultăţi.  

Ce condiții trebuie să îndeplinească tinerii aleși de SRI 

Pe lângă parcurgerea probelor susţinute de către SRI, candidaţii trebuie să ia şi concursul de admitere de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”scriu jurnaliștii de la ziaruldeiasi.ro. Alte condiții sunt cetăţenia română, domiciliul stabil în România, mediile anuale la purtare să fie minimum 8. 

De asemenea candidații trebuie să obţină minimum 7 la bacalaureat, dar şi să nu fi repetat niciun an de studiu în timpul liceului, să nu aibă cazier, să nu fie parte a partidelor politice, să nu facă parte din organizaţii aflate în afara legii sau să fie la conducerea sau administrarea unei societăţii comerciale. 

Candidaţii acceptaţi semnează o declarație că sunt de acord să li se răstrângă drepturi şi libertăţi aşa cum e prevăzut în reglementările statutului de cadru militar, acceptă verificările de securitate. La finalul studiilor aceștia vor fi încadraţi ca ofiţeri SRI şi pot fi repartizaţi oriunde în ţară pe o perioadă de cel puţin 10 ani. 

Pe perioada deţinerii statutului de student militar, Academia Naţională de Informaţii asigură pregătirea militară şi acordă drepturile de personal aferente acestui statut

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net