Preotul Visarion Alexa, acuzat de încă cinci femei

Preotul Visarion Alexa rămâne sub control judiciar, după ce magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au respins cererea procurorilor de arestare preventivă. Reprezentanţii Parchetului au adus noi probe în dosar, care arată că părintele ar fi agresat sexual alte cinci enoriaşe. Instanţa a decis însă definitiv că reprezentantul Domnului nu prezintă pericol şi poate sta acasă. 

Preotul  Visarion Alexa  a fost ieri la  Tribunalul  București. Foto Mediafax
Preotul Visarion Alexa a fost ieri la Tribunalul București. Foto Mediafax

La Tribunalul Bucureşti a fost termen pentru judecarea contestaţiilor făcute atât de preot, cât şi de reprezentanţii Parchetului la controlul judiciar impus lui Visarion Alexa (46 de ani). Procurorii au declarat că există cinci noi plângeri pentru agresiune sexuală la adresa părintelui-influencer şi au cerut revocarea controlului judiciar cu arest preventiv.

Citește și: Acuzații noi împotriva preotului Visarion Alexa 

La rândul său, preotul a cerut să nu existe nici o măsură dictată împotriva sa şi să fie liber şi a venit la instanţă cu un nou avocat, un bărbat. Instanţa nu a dat dreptate nici uneia dintre părţi şi a păstrat măsura dictată anterior de instanţa inferioară, Tribunalul sectorului 6.  Cele cinci noi plângeri depuse împotriva preotului sunt cercetate tot de agenţii de la Secţia 20. Tot ce s-a aflat despre noile plângeri este că unele fapte reclamate au o vechime de 10 ani.  

I-a fost retrasă calitatea de preot paroh  

image

Preotul Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” situată în sectorul 6, lângă Universitatea Politehnica, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, ca urmare a deciziei luate în data de 17 septembrie de Judecătoria Sectorului 6. El este acuzat că a agresat sexual o femeie de 37 de ani care venise la spovedanie.

Vezi și: Preotul Visarion Alexa, agresor sexual înainte cu o zi de Paște 

Plângerea a fost depusă în august, iar fapta s-ar fi petrecut cu o zi înainte de Paştele din acest an. Visarion Alexa a recunoscut fapta în faţa „procurorilor” din cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor, instituţie care a decis mai multe sancţiuni împotriva sa.

Preotul a refuzat să ofere şefilor săi mai multe amănunte sau să explice fapta sa, anunţând că aşa a fost sfătuit de avocat. Comisia a decis că el nu mai are voie să săvârşească nici un serviciu religios şi i-a fost retrasă calitatea de preot paroh. 

În altarul de vară al bisericii  a avut loc agresiunea sexuală
În altarul de vară al bisericii a avut loc agresiunea sexuală

Riscă 7 ani de închisoare pentru acuzaţii 

Preotul Visarion Alexa trebuie să se prezinte la Poliţia Bolintin Deal de trei ori pe săptămână, luni, miercuri şi vineri şi riscă şapte ani de închisoare pentru acuzaţiile care i se aduc până acum. Părintele era considerat până la începerea scandalului preotul influencer nr. 1 al Bisericii Ortodoxe.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

image
image
image
image
image
image
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net