Președintele Ucrainei a circulat pe ascuns pe șoselele României. Ce a căutat Volodymir Zelenski noaptea la Suceava

Ultima actualizare:

Joi seară la ora 20.33 pe Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” din Suceava a aterizat în mare secret președintele Ucrainei, Volodymir Zelenski. Acesta a fost preluat de o mașină specială de la scara avionului și împreună cu un cortegiu special s-a îndreptat spre Ucraina, ieșind din România prin Vama Siret. 

Avionul oficial al președintelui Ucrainei, Volodymir Zelenski
Avionul lui Volodymir Zelenski a stat doar o oră pe aeroportul din Suceava. Foto: avianews.com.ua

Un avion Airbus învăluit în mister cu însemnele Ucrainei pe el, mai multe mașini la scara avionului, mașini cu geamuri fumurii apar la aeronavă iar aceasta pleacă în trombă cu prioritate 0, cum nici Kluas Iohannis nu are.  

Coloana a fost văzută apoi pe șoseaua care leagă aeroportul de cel mai mare punct de trecere a frontierei dintre România și Ucraina, cel de la Siret. A doua zi misterul s-a lămurit: a fost președintele Ucrainei prin România, venind din străinătate 

De unde a venit Volodymir Zelenski în România 

Volodimir Zelenski a participat în cursul zilei de joi la a IX-a ediţie a Summitului Inițiativei celor Trei Mări (I3M) care a avut loc la Vilnius, în Lituania, acolo unde a avut o discuție și cu președintele României, Klaus Iohannis.  

Cum a circulat Volodymir Zelenski prin România 

Potrivit unor surse demne de încredere, după participarea la summitul de la Vilnius, președintele Volodimir Zelenski a plecat din Lituania cu o aeronavă a administrației ucrainene, un Airbus A319 – 115, care a aterizat pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava la ora 20:33 scriu jurnaliștii de la news.bucovina.ro

Ulterior, la ora 21.38, aeronava a plecat de la Suceava către Cracovia, în Polonia, unde este ținută pentru a nu fi distrusă de ruși.  

De la aeroport, președintele Ucraina a fost preluat de o coloană oficială care a tranzitat județul Suceava spre punctul de trecere al frontierei de la Siret, de unde Volodimir Zelenski s-a îndreptat spre Kiev.  

Coloana oficială era formată din echipaje de poliție, mașini cu forțe de ordine și din cadrul serviciilor speciale, ambulanțe și mașini ale oficialilor ucraineni. Toate vehiculele circulau în grupuri de câte trei, la distanță de 30 de secunde unele de altele au declarat pentru click.ro, martori dintr-o localitate care au văzut noaptea coloana dar nu au știut ce se întâmplă.

Ce avion are Volodymir Zelensky 

Airbus A-319-115XCJ a fost construit la Dallas, SUA, timp de trei ani scrie timpul.md. Avionul este echipat cu un birou, o sală de conferinţe, un compartiment pentru delegaţii, o bucătărie şi o zonă de odihnă. Obiectele de interior, lămpile, robinetul, chiuveta sunt confecţionate din marmură şi sunt placate cu aur. Vasul poate transporta până la 100 de pasageri, are o viteză de 950 km/oră şi poate parcurge o distanţă maximă de zbor de 11.600 de kilometri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net