Volodimir Zelenski, în România: Și-a anulat discursul în Parlament din cauza Dianei Șoșoacă. Reacția lui Simion

Ultima actualizare:

Liderul ucrainean Volodimir Zelenski a ajuns în România. Este prima vizită oficială pe care președintele Ucrainei o face în țara noastră de la declanșarea conflictului de către Rusia. Zelenski va petrece toată ziua în Capitală și va avea un program amplu. La ora 13.00 se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis, cei doi urmând să aibă convorbiri tete-a-tete şi discuţii oficiale. Ulterior, cei doi şefi de stat vor face declaraţii de presă comune. În programul său, liderul de la Kiev avea programat și un discurs în Parlamentul României, dar, acesta a fost anulat, iar motivul al fi Diana Șoșoacă. Ea ar fi amenințat într-o postare pe facebook: „Zele, ai curaj să te întâlneşti cu mine?"

image

Zelenski: România este un prieten care ne-a venit în ajutor în cea mai întunecată zi 

La scurt timp după ce a pus piciorul pe pământ românesc, liderul de la Kiev a transmis un mesaj pe Twitter.

„Am ajuns în București, România, pentru discuții cu Klaus Iohannis și pentru întărirea bunelor noastre relații”, a spus Zelenski într-un mesaj publicat pe Twitter.

Ucraina este recunoscătoare pentru sprijinul României, care ne întăreşte statul, precum şi pentru solidaritatea sa constructivă, care permite naţiunilor noastre să fie donatori de securitate pentru lume, în special în domeniul securităţii alimentare”, adaugă liderul de la Kiev.

În mesajul său, Volodimir Zelenski mai spune că va purta discuții cu partenerii români despre despre securitatea alimentară, dezvoltarea aviației, consolidarea apărării antiaeriene a Ucrainei și relațiile cu partenerii.

România este un prieten care ne-a venit în ajutor în cea mai întunecată zi a noastră şi al cărui sprijin se întăreşte cu timpul. Sunt sigur că această vizită va fi benefică pentru ambele naţiuni”, a mai scris Zelenski.

Volodimir Zelenski și-a anulat discursul în Parlament din cauza Dianei Șoșoacă 

Stabilit să aibă loc la ora 17.00, discursul pe care Volodimir Zelenski urma să îl rostească în Parlamentul României a fost anulat.  Decizia a venit la scurt timp după ce Birourile reunite stabiliseră programul pentru ziua de marţi, care cuprindea discursul începând cu ora 17.00.

George Simion a reacționat cu un mesaj pe pagina lui de facebook.

Motivul anulării discursului ar fi un mesaj al Dianei Șoșoacă postat pe facebook în care amenință că dacă Volodimir Zelenski vine în Parlament „va fi rău”. „Zele, ai curaj să te întâlneşti cu mine?", a scris Șoșoacă. Surse politice spun că  prin decizia de a anula discursul liderului de la Kiev s-a dorit evitarea unei situații neplăcută generată de anumiți parlamentari care se pregăteau să facă scandal.  

Președintele Ucrainei urmează să aibă mai multe întâlniri pe parcursul zilei, inclusiv cu premierul Marcel Ciolacu la Palatul Victoria. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
supermarket 5202138 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net