Primarul din Mărășești fură curent pentru a-și încărca mașina electrică

Ultima actualizare:

Localitatea vrânceană Mărășești ar fi trebuit să se pregătească de comemorarea eroilor căzuți în luptele sângeroase desfășurate în Primul Război Mondial.

Primarul din Mărășești este certat cu legea
Primarul din Mărășești este certat cu legea

Doar că localitatea e zguduită, mai nou, de o serie de conflicte de natură penală. În centrul scandalurilor care au atras atenția tuturor cetățenilor din zonă este chiar primarul din Mărășești, Valerică Chitic!

Are o colecție de fapte penale, în dosar

Acesta a fost „vizitat” joi, 11 august de mascați, fiind acuzat, conform Adevărul, de fapte de corupție, delapidare și, cireașa de pe tort, furt de curent electric! La propriu.

Conform sursei citate, primarul își ridacse un garaj fix lângă gardul unei săli de sport din localitate, administrată de instituția „păstorită” de acesta, primăria Mărășești.

De la sala de sport ar fi fost branșat, ilegal, un cablu care alimenta nu doar garajul, ci și mașina electrică parcată acolo! Și dacă tot vorbim despre „păstorit”, edilul este acuzat că ar fi cerut șpagă unui cioban mai mulți miei, pentru a-i permite acestuia să își ducă animalele la păscut pe un teren al primăriei.

Citește și: Ce măsuri ia Oana Roman după ce a fost amenințată cu bătaia de un infractor periculos

De altfel, primarul Chitic nu este la prima vizită de acest fel. În iunie 2022, acesta a fost reținut pentru alte acuzații grave: trafic de influență, utilizarea abuzivă a unor bunuri sau bani ai unei societăți pentru favorizarea alteia, instigare la abuz în serviciu și chiar contituirea unui grup infracțional.

Restaurant renovat cu banii primăriei

Aparent, faptele comise de primar au avut loc în anii 2021 și 2022. Se spune, chiar, că primarul din Mărășești ar fi utilizat banii instituției ca să renoveze un restaurant care i-ar aparține.

A determinat un funcţionar din primărie să întocmească un referat pentru materiale de construcţie, pe care le-a folosit pentru renovarea restaurantului propriu. La lucrările de renovare a folosit şi angajaţii primăriei”, a declarat o sursă implicată în anchete.

„Colecția” de fapte penale de care e acuzat primarul din Mărășești nu se oprește aici! În 2019, el  fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare pentru conflict de interese, cu amânarea executării pedepsei, ceea ce i-a permis să candideze şi să câştige un nou mandat în anul 2020.

Citește și: Nu e banc! Un giurgiuvean a vrut să fure 1 milion de euro și s-a ales cu 4 beri

Tot el mai are un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de participaţie improprie la furt calificat. Edilul şi câţiva angajaţi ai primăriei sunt învinuiţi că ar fi vândut la fier vechi mai multe bunuri ale Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net