Primarul ex-proxenet, cu 10 clase, lăudat de săteni pentru renovarea cimitirului

Ultima actualizare:

Șuțești este satul de reședință al comunei cu același nume, localizat în județul Brăila, și condus de un primar cu antecedente penale. Localnicii, însă, nu par să fie deranjați de acest detaliu, după cum arată Libertatea.

Primarul Dobre Costică a fost cercetat și condamnat pentru proxenetism
Primarul Dobre Costică a fost cercetat și condamnat pentru proxenetism

Costică Dobre a fost condamnat la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare în anul 2018, anunță conform sursei citate. Acesta a ajuns la jumătatea primului său mandat ca primar al comunei Șuțești.

Realizări „mărețe”, în micuța localitate brăileană

Localnicii nu par, însă, să dea prea multă importanță acestui fapt. Localnicii se concentrează mai mult pre realizările sale ca și conducător al comunei decât pe antecedentele sale penale.

Primarul comunei a fost condamnat pentru proxenetism. Astfel, în 2018 acesta a primit sentința din partea Curții de Apel Galați, sub acuzația de practicarea de proxenetism în formă continuă și aderarea la un grup infracțional organizat.

În același dosar a fost condamnat și Ioniță Dobre, fratele primarului, însă acesta a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare, conform G4media.ro.

Citește și: Întâlnire de gradul zero între soț și amant. Altercația s-a încheiat la sediul poliției

În cadrul procesului desfășurat la Curtea de Apel, magistrații și achetatorii au susținut cu probe clare, că fratele primarului se ocupa de supravegherea și „bunul mers” al afacerii până când a fost arestat în 2007, pe data de 28 decembrie. Mai apoi, actualul primar a preluat conducerea afacerii.

Curtea de Apel a redus sentința inițială pe motivul că inculpatul, care avea 45 de ani în 2018 „este căsătorit, are studii 10 clase, administrează o societate comercială și nu are antecedente penale.

A câștigat alegerile din 2020 cu 46% din voturi

În toamna lui 2020, Costică Dobre a reușit să obțină 46% din voturi, candidând din partea PSD. Până la acel moment, el era consiler local și proprietar al unui magazin din Șuțești.

A fost bafta lui! Nu se aștepta nimeni. Vedem ce zic unii la televizor despre el, dar primar ca el nu a mai fost aici niciodată”, a declarat un localnic, pentru Libertatea.

O localnică de aproximativ 30 de ani, împreună cu alte persoane care o aprobau, spune că primarul nu ratează nicio slujbă de duminică și a organizat un parastas pentru fostul preot al satului. Ba mai mult, acesta va renova casa parohială pentru noul părinte care are 4 copii.

Citește și: Prostituție la saloane de masaj erotic, din București. Patronul, reținut, după ce o fată venită la interviu a fost agresată sexual

Realizarea cea mai importantă, conform sătenilor, a fost faptul că primarul a renovat cimitirul local. Alte „fapte”, din mandatul de primar, lăudate local ar fi școala și grădinița care au fost renovate la interior, existând promisiuni că lucrprile vor ajunge și la exterior. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net