Prințul Charles a vorbit în română la Sibiu. Ce le-a transmis invitaților

Ultima actualizare:

Alteța Sa Regală Prințul Charles se află încă în vizita sa din România, unde a fost invitat la un eveniment de proporții. În cadrul acestuia, moștenitorul tronului Regatului Unit a avut numai cuvinte de laudă la adresa României, în contextul războiului din Ucraina.

În cursul zilei de luni, 30 mai, a fost lansat cel mai mare proiect de refacere a pădurilor din Europa, iar evenimentul a avut loc la Sibiu. Prințul Charles a onorat invitația lansată de oficialii români și a susținut un discurs, în cadrul căruia a ținut să felicite reacția României și a românilor, în contextul războiului din Ucraina.

Citește și: Prințul Charles, tur de forță în România 

Discursul prințului Charles de la Sibiu

„Această conferinţă are loc în timp ce peste graniţă, teritoriul Ucrainei este invadat. Am văzut cu ochii mei că reacţia României a fost remarcabilă, atât în ceea ce priveşte umanitatea, cât şi imensa generozitate.

Gândurile mele se îndreaptă către toţi ucrainenii şi mă rog pentru ei şi sunt mândru că organizaţiile cu care am colaborat ani de zile au făcut mari eforturi pentru a oferi sprijin. Este o tragedie de proporţii imense, faptul că suntem martori la atâta moarte, distrugere şi suferinţă, când de fapt ar trebui să lucrăm alături pentru a contracara cea mai mare urgenţă planetară cu care s-a confruntat lumea”, a declarat Prințul Charles.

Vezi și: Cum a fost întâmpinat Prințul Charles la Cotroceni 

Prințul Charles susține numeroase proiecte din România

Mai mult decât atât, în cadrul discursului său, moștenitorul tronului Marii Britanii a vorbit și în română. A declarat că este fericit să revină în România, după o perioadă de trei ani în care situația pandemică nu i-a permis să călătorească în țara noastră. Pe lângă felicitările lansate către români pentru ajutorul acordat Ucrainei, fiul reginei Elisabeta a II-a a vorbit și despre flora și fauna autohtonă.

Susține cauze ce țin de protecția mediului în întreaga Europă, însă transmite că biodiversitatea existentă în România este unică și se află pe cale de dispariție. El a subliniat că este necesară transformarea economiei lineară într-o bioeconomie circulară.

„Biodiversitatea de aici, din România, este unică pentru mine, în Europa. Pe lângă vechile păduri, există mamiferele mari, precum urşii, lincşii şi lupii şi peisajele străvechi, cu bogăţia lor de flori sălbatice. Aceste ecosisteme, această biodiversitate, merită atenţia noastră, deoarece acum sunt în pericol grav de a fi distruse. Grav.

După ce ne-am bazat, timp de peste un secol, pe o economie lineară, bazată pe combustibil fosil, am ajuns la un punct critic (...). Aşadar, pentru sănătatea, securitatea şi viaţa generaţiei noastre şi a generaţiilor viitoare, trebuie să protejăm, să investim şi să protejăm în simbioză cu natura. Economia noastră depinde de aceste acţiuni ale noastre”, a declarat Prințul Charles.

Prințul Charles vizitează România aproape anual

Prințul Charles vizitează țara noastră cât de des poate, încă din 1998 când a pășit pentru prima dată pe tărâm românesc. Apreciază tradițiile, arhitectura și peisajele rurale ale României, motiv pentru care, de-a lungul timpului, și-a achiziționat mai multe proprietăți în țara noastră. Aici a fondat și o fundație,

„Mihai Eminescu Trust” este fundația prin intermediul căreia și-ar fi achiziționat mai multe proprietăți. Prințul Charles ar avea patru case în Covasna, în satul Valea Zălanului, un conac, Apafi, în Mălâncrav, Sibiu, un imobil în Viscri, Brașov și încă patru case în Breb, Maramureș.

   Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net