Prinţul Charles, tur de forţă în România: «Mi-a fost dor de ţara asta»

Ultima actualizare:

S-a întors în locurile de care e legat sufleteşte! După o pauză de trei ani, cauzată de pandemia COVID-19, Prinţul Charles a revenit miercuri în România. Moştenitorul Coroanei britanice a făcut un tur de forţă prin Capitală, înainte de ajunge în Transilvania, la casa din Valea Zălanului. Alteţa Sa Regală a mărturisit că i-a lipsit România şi că e minunat să fie din nou aici.

Principele de  Wales, din nou  la București. Foto: Inquam Photos
Principele de Wales, din nou la București. Foto: Inquam Photos

Vizită privată a Prinţului Charles al Marii Britanii! Alteţa Sa Regală a sosit miercuri (25 mai) la Bucureşti, la trei ani după ultima sa vizită în România. 

Citeşte şi: Motivul pentru care Prințul Charles este «îngrozit» să devină Rege! Are legătură cu Regina Elisabeta a II-a

„În zilele noastre, Principele de Wales este prezent, din 1998 încoace, aproape în fiecare an în ţara noastră”, se arată pe pagina de Facebook Familia Regală a României. 

Înapoi în Transilvania. Prinţul Charles (73 de ani) a ajuns miercuri seară la domeniul său din judeţul Covasna. Joi, la prânz, s-a revăzut cu localnicii şi a făcut o drumeţie de trei ore în zona împădurită din satul Valea Zălanului. Moştenitorul Coroanei britanice preferă să petreacă timp în natură, iar una dintre cele mai mari pasiuni ale sale este admiratul păsărilor, scrie digi24.ro.

La Valea Zălanului,  în cămașă și cu  binoclu, gata  de plimbare. Captură Digi 24
La Valea Zălanului, în cămașă și cu binoclu, gata de plimbare. Captură Digi 24

Sătenii l-au întâmpinat cu bucurie pe Principele de Wales, un veritabil ambasador al turismului rural din România. Moştenitorul Coroanei britanice a mărturist că i-au lipsit aceste meleaguri, pe care nu le-a vizitat în perioada pandemiei, scrie digi24.ro.

„Cum este să fiţi înapoi în România, după trei ani?”, a fost întrebat Prinţul Charles de jurnalişti.

Citeşte şi: Ce vrea să facă Charles cu Palatul Buckingham când va deveni rege. Elisabeta a II-a e nemuţumită de planurile lui

„Este minunat, mulţumesc foarte mult. Mi-a fost dor în aceşti trei ani, deci este o recompensă bună să pot veni înapoi şi să vă văd pe voi toţi”, a răspuns Alteţa Sa Regală.

„Când a apărut dânsul aici, atunci a apărut şi satul Valea Zălanului pe harta turistică României”, explică un localnic, mândru că Principele de Wales s-a întors în satul din Transilvania.

Ce alte locuri din România va mai vizita Charles

Vizita Alteţei Sale Regale în România se va încheia săptămâna viitoare, anunţă stirileprotv.ro. Până atunci, Prinţul Charles va merge şi la Viscri (Braşov), şi la Micloşoara (Covasna), alte două sate dragi lui. Fiul Reginei Elisabeta a II-a deţine două proprietăţi în România: una în Valea Zălanului (Covasna), care e deschisă turiştilor, şi o alta în satul Viscri (Braşov). 

Întâlnire cu şeful statului

La Palatul  Cotroceni,  alături de  Klaus Iohannis. Foto: Facebook/Administrația Prezidențială
La Palatul Cotroceni, alături de Klaus Iohannis. Foto: Facebook/Administrația Prezidențială

În prima zi a vizitei sale, miercuri, Prinţul Charles a avut un program extrem de încărcat, cu numeroase întâlniri la nivel înalt. Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a primit la Palatul Cotroceni pe Principele de Wales.

„Este mereu o bucurie reîntâlnirea cu Prinţul Charles, un prieten apropiat al României, care se implică activ în promovarea ţării noastre”, a scris şeful statului pe pagina de Facebook a Administraţiei Prezidenţiale. 

La Guvern

Împreună cu premierul  Nicolae Ciucă, la  sediul Guvernului. Foto: Facebook/Guvernul României
Împreună cu premierul Nicolae Ciucă, la sediul Guvernului. Foto: Facebook/Guvernul României

Prinţul  Charles al Marii Britanii a ajuns apoi la Palatul Victoria, la o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă.

„Alteţa Sa Regală Prinţul de Wales a apreciat susţinerea cetăţenilor români faţă de refugiaţii ucraineni, precum şi manifestările de solidaritate şi simpatie cu care românii au impresionat lumea întreagă. Totodată, Prinţul de Wales a transmis aprecierea de care se bucură românii din Marea Britanie, care contribuie, prin munca lor, la asigurarea dezvoltării economice”, potrivit mesajului publicat de Guvernul României pe Facebook.

Palatul Elisabeta

Prințul Charles a savurat  un ceai, la Palatul Elisabeta,  cu Principesa Margareta. Foto: Facebook
Prințul Charles a savurat un ceai, la Palatul Elisabeta, cu Principesa Margareta. Foto: Facebook

Turul de forţă al Prinţului Charles nu s-a oprit. Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, şi Alteţa Sa Regală Principele Consort l-au primit, miercuri după-amiază, la Palatul Elisabeta.

„Cuplul regal român l-a invitat pe Principele de Wales la ceai. La finalul întâlnirii, Alteţa Sa Regală a admirat arţarul auriu pe care l-a plantat, în anul 2011, în Memorialul Copacilor din grădina Palatului Elisabeta. Principele de Wales a vizitat Palatul Elisabeta în anii 2011, 2016, 2017 şi 2018”, a transmis, pe pagina de Facebook, Familia Regală a României.

Faţă în faţă cu refugiaţii

De vorbă cu refugiații  ucraineni, la Romexpo. Foto: Inquam Photos
De vorbă cu refugiații ucraineni, la Romexpo. Foto: Inquam Photos

Tot miercuri, Principele de Wales a mers la Romexpo,  în centrul organizat pentru cei alungaţi de urgia războiului. Prinţul Charles a efectat vizita alături de Principesa Margareta. Alteţa Sa Regală a fost întâmpinat de Nicuşor Dan, primarul Capitalei, şi de Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Tatiana, o fetiţă de 7 ani, ţinea un buchet de flori, pe care i l-a oferit principelui din partea copiilor ucraineni. El a mai primit un coş cu mici obiecte de lemn pictate, potrivit digi24.ro. Mesajul Prinţului Charles către familiile refugiate a fost unul de „încurajare şi de speranţă că se vor întoarce acasă cât mai curând”. 

Primul în linia de succesiune la tron

Prințul Charles (73 de ani) este fiul cel mare al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii (96 de ani), și al Prințului Filip, Duce de Edinburgh, decedat anul trecut, la 99 de ani. Fiind primul născut dintre cei patru copii ai cuplului regal, Prințul Charles este primul în linia de succesiune la tron și moștenitorul Coroanei britanice.

Din 1981 și până în 1996, Principele de Wales a fost căsătorit cu Prințesa Diana, decedată pe 31 august 1997, la numai 36 de ani, în urma unui cumplit accident ruiter la Paris. Din 2005, este însurat cu femeia vieții lui, Camilla (74 de ani), Ducesă de Cornwall. Din căsnicia cu Lady Di, Prințul Charles are doi copii, Prințul William (39 de ani) și Prințul Harry (37 de ani).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net