Procesul lui Oprescu, f─âr─â verdict! Azi trebuia s─â afle decizia definitiv─â

Decizie bomb─â! Curtea de Apel a hot─âr├ót s─â reia judecata ├«n dosarul fostului primar al Capitalei, Sorin Oprescu. Asta dup─â ce ar fi trebuit s─â se pronun╚Ťe definitiv, joi, 16 decembrie. Magistra╚Ťii vor s─â discute ├«ncadrarea juridic─â a faptelor din dosar. Sorin Oprescu (70 de ani) a fost acuzat de luare de mit─â, constituire a unui grup infrac┼úional organizat ┼či abuz ├«n serviciu.

image
Curtea de Apel București reia judecata în dosarul lui Sorin Oprescu Foto: Arhivă

Judec─âtorii ar fi trebuit s─â dea joi un verdict final ├«n dosarul ├«n care Sorin Oprescu a fost condamnat, ├«n mai 2019, ├«n prim─â instan┼ú─â, de Tribunalul Bucure┼čti, la 5 ani ┼či 4 luni ├«nchisoare cu executare.  ├Äns─â,  completul de la Curtea de Apel Bucure╚Öti a decis s─â repun─â pe rol procesul lui Sorin Oprescu.

┬ź├Än temeiul art. 395, alin.1, Cod de procedur─â penal─â, ├«n complet de divergen┼ú─â, repune cauza pe rol, pentru a pune ├«n discu┼úie, din oficiu, ├«n temeiul art. 386, alin.1, Cod de procedur─â penal─â, schimbarea ├«ncadr─ârii juridice a unora dintre faptele penale re┼úinute prin rechizitoriu, astfel cum a fost ├«ndreptat prin Ordonan┼úa din data de 1.II.2016 a Parchetului de pe l├óng─â ├Änalta Curte de Casa┼úie ┼či Justi┼úie - Direc┼úia Na┼úional─â Anticorup┼úie, din Dosarul nr.181/P/2015: 1. Cu privire la fiecare dintre apelan┼úii-intima┼úi-inculpa┼úi Sorin-Mircea Oprescu, Bogdan-Cornel Popa, Cristian Stanca, Mircea-Octavian Constantinescu ┼či Romeo Albu, din infrac┼úiunea de constituire de grup infrac┼úional organizat, prev─âzut─â de art.367, Cod penal, ├«n infrac┼úiunea de constituire de grup infrac┼úional organizat, ├«n variant─â agravat─â(...). Acord─â termen la data de 7 ianuarie 2022┬╗, se arat─â ├«n decizia Cur╚Ťii de Apel.

Sentin╚Ťa ├«n dosar trebuia dat─â din aprilie

Sentin┼úa ├«n dosar ar fi trebuit dat─â ├«n luna aprilie 2021. Cele dou─â judec─âtoare din complet, Daniela Panioglu ┼či Alina Nadia Gulu┼úanu, nu au putut s─â ajung─â la un acord, deci a fost cooptat un al treilea judec─âtor prin formarea unui complet de divergen┼ú─â. Astfel c─â dezbaterile ├«n proces au fost reluate de la zero, potrivit Digi24. Se pare c─â nici de aceast─â dat─â nu s-au ├«n╚Ťeles.

Sorin Oprescu, acuzat c─â a condus un grup infrac╚Ťional organizat

Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracţional organizat.

┬źLa data de 05 septembrie 2015, inculpatul Oprescu Sorin Mircea ├«n calitate de Primar al Municipiului Bucure╚Öti, ├«n baza unei ├«n╚Ťelegeri prealabile cu inculpa╚Ťii Popa Bogdan Cornel ╚Öi Stanca Cristian, a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretin╚Öi ├«n mod necuvenit de cei doi de la administratorii unei societ─â╚Ťi comerciale (denun╚Ť─âtori ├«n cauz─â), ├«n leg─âtur─â cu un contract de execu╚Ťii lucr─âri ├«n cadrul Centrului Cultural al Palatelor Br├óncovene╚Öti de la Por╚Ťile Bucure╚Ötiului┬╗, au ar─âtat procurorii DNA.

Din acest grup infrac╚Ťional au f─âcut parte directorul Administra┼úiei Cimitirelor ┼či Crematoriilor Umane Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop s─âv├ór┼čirea de infrac┼úiuni de corup┼úie, mai precis dare ┼či luare de mit─â, din sume provenite din bugetul Municipiului Bucure┼čti. Dup─â ╚Öase ani, Sorin Oprescu nu a primit nici acum un verdict ├«n acest proces.

image png
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
foto 1   Cristina Spatar JPG
card ajutor jpg
12 linda evangelista main jpg jpeg
trans bhutan cnn
1 carmen tanase jpg jpeg
rona hartner
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
pui de urs
trans bhutan cnn
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
pustnic japonez profimedie (4) jpg
card ajutor jpg