Procesul lui Oprescu, fără verdict! Azi trebuia să afle decizia definitivă

Decizie bombă! Curtea de Apel a hotărât să reia judecata în dosarul fostului primar al Capitalei, Sorin Oprescu. Asta după ce ar fi trebuit să se pronunțe definitiv, joi, 16 decembrie. Magistrații vor să discute încadrarea juridică a faptelor din dosar. Sorin Oprescu (70 de ani) a fost acuzat de luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Curtea de Apel București reia judecata în dosarul lui Sorin Oprescu Foto: Arhivă
Curtea de Apel București reia judecata în dosarul lui Sorin Oprescu Foto: Arhivă

Judecătorii ar fi trebuit să dea joi un verdict final în dosarul în care Sorin Oprescu a fost condamnat, în mai 2019, în primă instanţă, de Tribunalul Bucureşti, la 5 ani şi 4 luni închisoare cu executare.  Însă,  completul de la Curtea de Apel București a decis să repună pe rol procesul lui Sorin Oprescu.

«În temeiul art. 395, alin.1, Cod de procedură penală, în complet de divergenţă, repune cauza pe rol, pentru a pune în discuţie, din oficiu, în temeiul art. 386, alin.1, Cod de procedură penală, schimbarea încadrării juridice a unora dintre faptele penale reţinute prin rechizitoriu, astfel cum a fost îndreptat prin Ordonanţa din data de 1.II.2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, din Dosarul nr.181/P/2015: 1. Cu privire la fiecare dintre apelanţii-intimaţi-inculpaţi Sorin-Mircea Oprescu, Bogdan-Cornel Popa, Cristian Stanca, Mircea-Octavian Constantinescu şi Romeo Albu, din infracţiunea de constituire de grup infracţional organizat, prevăzută de art.367, Cod penal, în infracţiunea de constituire de grup infracţional organizat, în variantă agravată(...). Acordă termen la data de 7 ianuarie 2022», se arată în decizia Curții de Apel.

Sentința în dosar trebuia dată din aprilie

Sentinţa în dosar ar fi trebuit dată în luna aprilie 2021. Cele două judecătoare din complet, Daniela Panioglu şi Alina Nadia Guluţanu, nu au putut să ajungă la un acord, deci a fost cooptat un al treilea judecător prin formarea unui complet de divergenţă. Astfel că dezbaterile în proces au fost reluate de la zero, potrivit Digi24. Se pare că nici de această dată nu s-au înțeles.

Sorin Oprescu, acuzat că a condus un grup infracțional organizat

Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracţional organizat.

«La data de 05 septembrie 2015, inculpatul Oprescu Sorin Mircea în calitate de Primar al Municipiului București, în baza unei înțelegeri prealabile cu inculpații Popa Bogdan Cornel și Stanca Cristian, a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinși în mod necuvenit de cei doi de la administratorii unei societăți comerciale (denunțători în cauză), în legătură cu un contract de execuții lucrări în cadrul Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului», au arătat procurorii DNA.

Din acest grup infracțional au făcut parte directorul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul Municipiului Bucureşti. După șase ani, Sorin Oprescu nu a primit nici acum un verdict în acest proces.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
Castelul Corvinilor Foto Daniel Guță jpg
talie de femeie  foto   Shutterstock jpg
ceai rozmarin jpg
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
Nicolae Ciuca si a prezentat demisia  Foto Inquam Photos   Octav Ganea (5) jpg
curte jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net