Produsul românesc care se vinde ca pâinea caldă, în Germania. Profitul este uriaș, de 1 milion de euro: „Un singur retailer german a comandat 100 de TIR-uri"

Un român povestește cum s-a îmbogățit din afacerea cu pufuleți. Firma producătoare, din Băicoi, livrează pufuleți în Germania. Acolo se vând ca pâinea caldă. „În Germania, vindem între 30 și 200 de pungi, pe magazin, în fiecare săptămână. De două de ori mai mare decât brandurile celebre", a spus acesta. Totodată, antreprenorul a subliniat că pufuleții românești au apărut și pe rafturile magazinelor din America, Japonia, Canada, Arabia Saudită și Emirate.

Produsul românesc care este adorat de germani Foto: Shutterstock
Produsul românesc care este adorat de germani Foto: Shutterstock

Pufuleții românești, în Germania

„În Germania, suntem de șase ani lider de piață! Avem medalii câștigate și vindem majoritar pe brandul nostru, dar avem contracte și cu marii retaileri care vând sunt sub brandul propriu, dar pufuleții lor sunt produși de noi”, spune directorul companiei care produce pufuleți, Eliodor Apostolescu, pentru gsp.ro. Firma producătoare de pufuleți se află în Băicoi, județul Prahova. 

Directorul companiei ne-a introdus în lumea pufuleților de acasă spunând că „diferențierea pufuleților românești față de restul am făcut-o prin textură! În acest moment, avem vânzări de 1,2 milioane de pungi zilnice!”.

Pufuleții românești Foto: gsp.ro
Pufuleții românești Foto: gsp.ro

Pufuleții românești se vând peste mări și țări 

„În România, Germania și Austria suntem numărul unu. Vindem inclusiv în America, Japonia, Canada, Arabia Saudită, Emirate, Omar, Qatar, Kuweit, Noua Zeelandă! Vă dați seama că nu e ușor să transporți paleții cu pufuleți din Băicoi până în Chicago sau până la Abu Dhabi”, explică Apostolescu.

„Suntem în majoritatea retailerilor și avem cele mai mari vânzări în Germania. Vindem între 30 și 200 de pungi, pe magazin, în fiecare săptămână. De două de ori mai mare decât brandurile celebre, inclusiv cele de chipsuri", a adăugat acesta. „Am avut o comandă de 935.000 de euro din Germania pentru pufuleți. Un TIR de pufuleți valorează între cinci și zece mii de euro! Ca să vă faceți o ideea că un singur retailer german a comandat 100 de TIR-uri de pufuleți!”, a dezvăluit Apostolescu pentru GSP.RO.

Alt produs românesc care este apreciat pe piața din străinătate 

De curând, americanii au ocazia să se bucure de gustul autentic al Salamului de Sibiu, produsul fiind întâmpinat cu entuziasm și apreciat pentru calitatea sa superioară. Cu peste două decenii de experiență în producția de mezeluri de calitate, Grupul Agricola a reușit să ducă acest produs emblematic al României pe piața americană.

Reprezentanții Grupului Agricola sunt încântați de succesul obținut și de faptul că Salamul de Sibiu a fost primul produs românesc de origine animală exportat în SUA. Ei recunosc că acest pas important a fost posibil datorită ambiției și efortului echipei lor, care s-a concentrat asupra calității și excelenței. „Acesta este un rezultat de palmares. Primul nu poate fi decât unul! În acest caz, Salamul de Sibiu Agricola, recunoscut la nivel european, a devenit un ambasador autentic pentru piaţa SUA”, a spus Cristian Călin, manager de comunicare la Grup Agricola, potrivit bacau.net.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net