Care este cel mai apreciat produs românesc în Elveția, însă ignorat de români. „Tot elvețianul vrea să și-l cumpere"

Dacia este autoturismul des ignorat de români, însă apreciat și cumpărat de către cei din Elveția. Cristian Sima care locuiește acolo, încă de acum 10 ani, a declarat că „tot elvețianul vrea să-și cumpere mașina Dacia Duster". 

Dacia Spring Foto: Facebook
Dacia Spring Foto: Facebook

Dacia, la mare căutare în Elveția 

Cristian Sima locuiește în Elveția încă din anul 2003. Controversatul fost asistent universitar, care a făcut tranziția spre domeniul business, a vorbit în cea mai recentă intervenție pentru presa românească despre diferențele notabile dintre sistemul românesc și cel elvețian.

Un produs de multe ori neglijat de români, în favoarea unor mărci mai de renume sau fancy, este la mare căutare în Elveția. Poate fi văzut oriunde pe stradă, chiar și în parcările instituțiilor educaționale. Este vorba despre marca de mașini Dacia, modelul Duster.

Cel mai vândut model al Daciei 

Dacia a înregistrat un volum de 7.300 de autoturisme livrate clienților din Elveția, cu o creștere de 23% față de anul anterior. Marca și-a crescut cota de piață la 3,2%, ca urmare a faptului că piața totală de autoturisme a scăzut cu 5%.

Cel mai vândut model al mărcii în Elveția, a fost în 2022 Sandero, cu un volum total de 3.115 de unități, care a reușit performanța de a se situa pe locul 1 pe segmentul de clienți privați și pe locul 7 în clasamentul general al celor mai vândute modele.

„Tot elvețianul vrea să-și cumpere Dacie" 

Tot elvețianul vrea să-și cumpere mașina Dacia Duster. Care – culmea! – costă 25.000 de franci (130.947 lei românești – n.r.). Gândiți-vă, francul este cu 1,06 cu euro. Adică mult mai mult decât la noi. Are televizoare în tetiere, are tot felul de opțiuni. Eu am zis: V-aduc una din România!. Dar nu seamănă. Deci, Dacia produce pentru Elveția Dacia Duster. Este un SUV mic, bun, perfect pentru Elveția, unde sunt zăpezi, drumuri și munte, urcat și coborât și așa mai departe… O mașină perfectă”, a spus Cristian Sima.

În Elveția, modelul Dacia Spring este mai ieftin 

Și cel mai bun exemplu este în Elveția unde un banal Spring de la Dacia cu zero km la bord a ajuns să fie comercializat cu 15.790 CH, sumă echivalentă a 16.223 euro taxe incluse. Aceeași mașină cu încărcare rapidă și cablu extra se vinde în Romania cu un preț de 23.550 euro TVA inclus, preț mai mare cu peste 7.000 euro decât pentru clienții Dacia din Elveția.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
Alegeri 2024  buletin vot FOTO Mediafax jpeg
WhatsApp Image 2024 04 30 at 19 30 18 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net