Prognoza Meteo 1 februarie. Unde vor apărea ninsorile

Administrația Națională de Meteorologie a emis a anunțat prognoza meteo pentru ziua de 1 februarie 2022. Iată cum se va prezenta regimul termic astăzi.

Meteorologii au avertizat că această lună va aduce temperaturi mult mai mici decât luna precedentă, dar și ninsoare în zonele montane.

vremea jpeg

Vremea 1 februarie 2022

Ziua de 1 februarie aduce temperaturi mult mai scăzute decât zilele anterioare. Așadar, dacă regimul termic a fost unul destul de ridicat în acest weekend și am putut să ne bucurăm de temperaturi asemănătoare unui sfârșit de săptămână de martie, acest lucru se va schimba total de la începutul acestei luni.

Începând cu această zi, maximele termice se vor afla în cuprinse în intervalul -2 grade Celsius și 9 grade Celsius, cu valori mult mai scăzute în zona montană.

ANM subliniază că vântul va sufla cu o intensitate ridicată în zona montană, mai ales la altitudini ridicate, unde va împrăștia zăpada. De asemenea, în regiunile montane, ninsoarea își va face prezența.

Chiar dacă regimul termic a fost unul ridicat în acest weekend în București, temperaturile se vor schimba dramatic începând de astăzi. 

Astăzi, maximele se vor situa în jurul valorii de 6 grade Celsius, unde minima termică va coborî la valori de până la -3 grade Celsius, variabil în funcție de zonă.

În același timp, cerul va fi unul întunecat, dar ANM transmite că nu va favoriza apariția precipitațiilor. Totuși, noaptea, cerul va fi unul variabil, iar șansele de precipitații se ridică la valori de până la 25%.

Vremea la munte astăzi

Comparativ cu restul țării, temperaturile în zonele montane nu vor fi cu mult mai diferite față de zilele trecute. Așadar, temperaturile maxime se vor ridica până la valori de 2 grade Celsius, iar cele minime se vor menține în jurul valorii de -5 grade. 

De asemenea, meteorologii anunță că în zona montană ninsorile își vor face simțită prezența, în special în zona montană a Brașovului. Pe timp de seara, norii se vor aduna și vor mai fi ninsori sporadice, iar vântul va prezenta intensificări, sporind temperaturile de frig resimțite.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

image
image
image
image
image
image
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
padure stejar china
Max Woosey Instagram jpg
cele mai bune destinații  sursa   Shutterstock jpg
Elisabeta Moraru country director Google România FOTO Adrian Pogîngeanu jpg
Plimbare foto pixabay