Prognoza meteo pentru săptămâna 26 septembrie - 2 octombrie 2022

Luna octombrie pare să aducă temperaturi de primăvar! După ce în luna septembrie am suportat temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă a anului, iar precipitațiile au fost unele considerabile, iată că situația se schimbă!

Vremea este mai călduroasă decât în mod normal pentru această perioadă
Vremea este mai călduroasă decât în mod normal pentru această perioadă

Intervalul 26 septembrie - 2 octombrie aduce o vreme caldă, plăcută și temperaturi care amintesc de primăvară, nici gând de a doua lună de toamnă! Maximele perioadei vor ajunge chiar și la 29-30 de grade Celsius, așadar vă puteți pune în șifonier gecile de piele și paltoanele, momentan! 

Prognoza meteo în principalele orașe din România pentru săptămâna 26 septembrie - 2 octombrie 2022

București 

În intervalul 26 septembrie-2 octombrie, vremea din București va fi una plăcută, iar șansele de precipitații sunt unele scăzute. Vântul va sufla slab până la moderat, iar valorile minime se vor înregistra în timpul nopții și nu vor scădea sub zece grade Celsius. Valorile maxime înregistrate vor ajunge pe 1 octombrie la 29 de grade Celsius. 

Brașov

În Brașov, maximele nu vor depăși 25 de grade Celsius, iar minimele vor fi înregistrate pe parcursul nopții și nu vor scădea sub șapte grade Celsius. Cu toate acestea, șansele de precipitații sunt crescute, iar averse vor fi înregistrare în timpul zilei de luni și marți. Marți există o probabilitate de 90 la sută de a avea loc, pe alocuri, și descărcări electrice. 

Constanța 

În Constanța, maxima va fi de 28 de grade Celsius, iar cea minimă de 16 grade Celsius. Vântul va bate slab, iar precipitațiile vor fi unele neînsemnate calitativ, conform prognozei meteo. 

Cum va fi vremea în octombrie 2022 

Pentru prima săptămână a intervalului prognozat, meteorologii anunță vreme mai caldă decât normalul perioadei. 

„Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord vestice și local în cele centrale, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în extremitatea de sud-est a țării”, au precizat meteorologii.

Sursă foto: Profimedia

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!     

FotoJet (1) jpg
Alina si Pepe Te cunosc de undeva FOTO Antena 1 jpg
Horoscop 26 octombrie (sursa FOTO pixabay)
culori brazi 2022
concediul de odihnă
FotoJet (1) jpg
foto1 ElenaB jpg
filme de craciun
lemne de foc shutterstock
Tanar biciuit in Indonezia FOTO AFP/ Getty Images
image
image
image
image
Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
infidelitate 0 jpeg
concediul de odihnă
culori brazi 2022
FotoJet jpg
muguri 79532593 jpg