Prognoza meteo 3 februarie 2022. Polei, zăpadă și vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi, 3 februarie, prognoza meteo pentru România

prognoza meteo 13 ianuarie jpg

Miercuri, cerul va fi variabil, în special în sud-vestul țării, iar în rest se vor prezenta înnorări. În același timp, ANM a transmis că se vor semnala ninsori slabe în zonele muntoase. În special în Maramureș, localizat în Transilvania, dar și în Moldova, iar șansele de precipitații vor fi mixte localizat în Banat și Crișana, iar în sudul Dobrogei, se vor semnala precipitații. 

În regiunile intracarpatice, din cauza condițiilor meteorologice, se va forma poleiul. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zonele montane, predominant în zona înaltă a Carpaților Meridionale, unde viteza vântului va depăși 70-80 km/h. Mai exact, pe arii restrânse și la intensitate mult mai redusă în sud-vestul, centrul și nord-estul regiunii. 

Cum va fi vremea pe 3 februarie 2022

Înnorările vor persista pe parcursul intervalului, în centrul țării, dar și în zonele de munte. De asemenea, se vor semnala precipitații slab încărcate sub formă de ninsoare, predominant în zonele muntoase - în centrul și nordul regiunii. Cât despre celelalte regiuni, ninsoarea va fi prezentă doar izolat, iar condițiile meteo vor favoriza apariția lapoviței. În partea de sud a țării, mai ales spre finalul zilei, șansa de precipitații este una ridicată. Vântul se va prezenta cu intensificări predominant la ziua de munte, în mod special în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde viteza lor va depăși 70-80 km/h. În Moldova și sudul Olteniei, viteza vântului va depăși viteza de 45-55 km/h. 

Pentru această zi, temperaturile maxime se vor situa în valori peste mediile anuale în sudul teritoriului. Așadar, acestea se vor orienta în jurul valorilor de -2 și 10 grade Celsius, iar temperaturile minime se vor situa în intervalul -13 și -3 grade Celsius, cu valori scăzute în depresiunile Carpaților Orientali. Regimul termic, dar și condițiile meteo vor favoriza apariția poleiului și a lapoviței.

Prognoza meteo București

În Capitală, cerul va fi variabil, afișând înnorări în special după-amiaza și seara, când condițiile vor fi prielnice pentru precipitații slab cantitative. Vântul va sufla, în București, slab și moderat, iar temperatura maximă se va situa în intervalul termic de 7-8 grade Celsius. Cât despre temperatura minimă, aceasta se va situa în intervalul de -5 și -4 grade. Valorile fiind variabile, unde la perferie se vor întâlni valori ce tind spre -7 grade Celsius, conform Observator

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net