Prognoza meteo pentru 10 martie. Termomentrele ajung și la 21 de grade

Ploi dar vreme foarte caldă. Aceasta este pe scurt prognoza meteorologilor pentru 10 martie. Valorile termice se vor situa cu mult peste normele perioadei în toate regiunile. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 21 de grade, iar cele minime între 3 şi 11 grade. Precipitațiile vor apărea la început în jumătatea sud-vestică, iar spre seară şi noaptea şi în restul teritoriului 

Ploile vor apărea în toată România în după-amiaza zilei de 10 martie
O zi călduroasă dar ploioasă anunță pe 10 martie meteorologii. Foto: romania-actualitati.ro

Meteorologii anunță că cerul va avea înnorări, mai ales din orele amiezii, când aria ploilor se va extinde, la început în jumătatea sud-vestică, iar spre seară şi noaptea şi în restul teritoriului. Precipitațiile vor avea şi caracter de aversă, iar cantităţile de apă vor depăşi 15...25 l/mp, cu o probabilitate mai mare în sud-vest, unde vor fi şi descărcări electrice.  

Potrivit observatornews.ro, la altitudini de peste 2000 m, se vor semnala ploi însoțite de lapoviță și chiar ninsori slabe. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări în zona montană înaltă şi izolat în zonele de câmpie. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 21 de grade, iar cele minime între 3 şi 11 grade. Izolat, la începutul şi sfârşitul intervalului, se va forma ceaţă. 

Prognoza meteo București 

Valorile termice vor fi cu mult mai ridicate decât în mod normal pentru această dată, astfel că temperatura maximă va fi de 18...20 de grade, iar cea minimă de 7...9 grade. Cerul va avea înnorări şi îndeosebi spre seară şi noaptea probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi în creştere. Vântul va sufla slab şi moderat. 

Vremea în zonele montane 

Valorile termice se vor situa cu mult peste normele perioadei. Cerul va avea înnorări, mai ales din orele amiezii, când aria ploilor se va extinde, la început în masivele sud-vestice, iar spre seară şi noaptea şi în restul zonei.

Ploile vor avea şi caracter de aversă, iar cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp, cu o probabilitate mai mare în Munţii Banatului şi grupele vestice ale Carpaţilor Meridionali, unde vor fi şi descărcări electrice. La altitudini de peste 2000 m, se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări în zona înaltă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net