Cicloanele care traversează Europa vor afecta și România. La ce să ne așteptăm

Ultima actualizare:

Vreme capricioasă! În sudul și estul României vremea se va încălzi. Iar mâine, 8 martie, în aceste zone se estimează că vor fi și 20 de grade Celsius. Izolat vor fi posibile ploi slabe. Însă, în zonele muntoase, la altitudini mari, o să se instaleze lapovița și ninsoarea.

Ciclon
Martie a venit cu vreme capricioasă (Sursa: arhivă)

Specialiștii în domeniu spun că vremea schimbătoare are legătură cu cicloane care vor traversa nordul Europei în perioada următoare. Din cauza acestora, vor avea loc ploi și ninsori în majoritatea țărilor europene.

Aceste fenomene vor afecta și România

Evident, nici România nu este iertată și va avea parte de aceste fenomene.

„De marți vremea va intra într-un proces de încălzire. Se va resimți în toate regiunile. Temperaturile vor fi cu mult mai ridicate decât în mod normal pentru această dată și vorbim de peste 10 grade Celsius în toată țara, până la 17-18 grade Celsius în partea de sud a teritoriului, în condițiile în care precipitațiile vor traversa teritoriul țării noastre mai ales de marți, dinspre vest către est, însă nu vor fi pe arii extinse, în general slabe cantitativ”, a explicat meteorologul Alina Șerban la Antena 3 CNN.

Cum o să fie vremea la începutul acestei săptămâni

Dacă discutăm de prima parte a acestei săptămâni, meteorologii spun că aerul se va menține rece la altitudini de peste 1200 m. Pe de altă parte, local, vor fi intervale cu lapoviță și ninsoare și în zonele mai joase, mai ales în Transilvania și Maramureș, astăzi.

Chiar și în BucureștiȘi în vremea va fi mai ridicată decât într-o perioadă similară a acestui an. Însă, vor exista variații termice de la o zi la cealaltă.

Temperaturi mari pentru această perioadă

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), astăzi (marți) valorile termice vor crește față de intervalul anterior.

Citește mai multe pe Adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net