Prognoza pentru 10 mai. Vremea se răcește în toată România

Miercuri 10 mai, temperaturile vor scădea iar valorile termice fi mai mici față de ziua de precedentă. Valorile de temperaturã diurne vor creşte uşor în vest, dar în cea mai mare parte a ţãrii vremea va fi cu mult mai rece decât în mod obişnuit.  

Vreme rece mai 2023
Vremea se răcește așa că nu renunțați încă la hainele groase. Foto: monitorulcj.ro

În general, în mai, temperaturile medii în România sunt de aproximativ 15-20°C, cu temperaturi mai ridicate în sud și mai scăzute în nord. Noaptea, temperaturile pot scădea la aproximativ 5-10°C scrie a1.ro. 

În ceea ce privește precipitațiile, luna mai este una dintre cele mai umede luni din an în România, cu o medie de 80-100 mm de precipitații, în majoritatea regiunilor. De aceea, în zonele montane pot apărea ploi puternice, furtuni sau grindină. 

Ce temperaturi se vor înregistra pe 10 mai

Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 20 de grade, iar cele minime între -3 şi 11 grade. Cerul va avea înnorãri, pe alocuri va ploua slab în zona montanã şi izolat în rest, cu o probabilitate mai mare în regiunile estice şi sud-estice. La munte, la altitudini mari, vor fi precipitaţii sub formã de lapoviţã sau ninsoare.  

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în sud-vest şi pe crestele montane. Noaptea, vor fi condiţii de ceaţã, iar în anumite zone din Maramureş, Transilvania şi Moldova Local se va produce brumă.  

Cum va fi vremea în București, 10 mai 2023 

Vremea se va menţine deosebit de rece. Cerul va avea înnorãri temporare, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 16…17 grade, iar cea minimã de 5…7 grade. 

Prognoza meteorologică până în data de 15 mai

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile extracarpatice conform news.ro. Cantităţile de precipitaţii vor fi local excedentare în regiunile vestice şi sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net