Proiect controversat de lege. Accesul la internet al copiilor sub 16 ani ar putea fi interzis

Copiii până în 16 ani ar putea să își piardă dreptul de a a intra pe internet fără acordul părinților sau cel puțin așa propune un nou proiect de lege, aflat acum în dezbatere publică în Senatul României.

Copiii sub 16 ani ar putea intra pe internet doar cu acordul părinților / foto: Shutterstock
Copiii sub 16 ani ar putea intra pe internet doar cu acordul părinților / foto: Shutterstock

Propunerea legislativă vine de la președintele Comisiei de Apărare din Senatul României după o dezbatere în care s-a vorbit despre toate pericolele din mediul virtual.

O soluție pentru a scăpa de pericolele online

„După discuţii avute cu mame despre expunerea copiilor la conținut inadecvat pentru vârsta lor, am venit cu această propunere şi credem că va fi o soluţie pentru pericolele din mediul online. Vorbim despre control parental asupra accesului pe care îl au copii la mediul online până la 16 ani.

Aducem în atenția publicului despre o boală a secolului, adică dependența de ecrane şi conţinut inadecvat copiilor care vine de pe internet.

Atât timp cât noi vrem siguranță pe internet pentru copii noștri, vom găsi soluţii. Începând de astăzi vom începe o campanie de dezbateri cu părinti, profesori, medici şi mass media pentru a găsi cele mai bune soluții şi pentru a avea cel mai eficient proiect de lege.

Noi trăim o viaţă duală, una în online şi una în realitate. Pentru viaţa reală, ca să ne protejăm copii, avem reglementări precum cea în care minorii nu au voie să cumpere alcool. În mediul online, la un click distanță le este pusă în pericol viaţa", a declarat Nicoleta Pauliuc, senator.

Pauliuc a mai anunţat că astăzi lansează şi o campanie de strângere de semnături, pentru îmbunătăţirea proiectului de lege, afirmând că până în prezent au peste 10.200 de semnături de susţinere a acestui proiect de lege. „Intenţia noastră este să ajungem la cât mai mulţi români”, a spus Nicoleta Pauliuc.

Ce își dorește senatoare PNL de la acest proiect

„Ce ne dorim ca prin acest proiect de lege ca, împreună cu părinţii, împreună cu românii care îşi doresc, aşa cum am spus, copiii lor să crească sănătoşi, un proiect de lege care să asigure un mediu online şi un spaţiu sigur pentru copii, să îi protejăm pe copii de noua boală a secolului, dependenţa de ecrane, care, potrivit studiilor, afectează creierele copiilor noştri, să implementăm o legislaţie cadru europeană şi să oprim anumite fapte ilegale, precum organizarea traficului de droguri prin intermediul internetului şi racolarea de clienţi din rândul tinerilor”, a mai spus senatoarea PNL despre proiectul de lege. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net