Vești proaste pentru românii care folosesc bani cash! Guvernul restricționează plățile cu numerar în magazinele cash and carry

Ultima actualizare:

Vești proaste pentru românii care preferă să plătească cu bani cash! Un nou proiect de lege al guvernului face, practic, imposibile cumpărăturile mai consistente, pe care le-ați fi plătit cu bani cash! Se pare că nu va mai fi legal să plătim cash sume de peste 2.000 de lei, conform planurilor autorităților!

Suma maximă pe care o puteți plăti cash este de 2.000 de lei / foto: Shutterstock
Suma maximă pe care o puteți plăti cash este de 2.000 de lei / foto: Shutterstock

Dacă vă numărați și dumneavoastră printre românii care încă preferă să folosească bani cash, autoritățile vin cu vești proaste! Se pare că un nou proiect de lege al guvernului face, practic, imposibile cumpărăturile mai consistente, pe care le-ați fi plătit cu bani cash! Conform informațiilor oferite de către cei de la romaniatv.net, nu va mai fi legal să plătim cash sume de peste 2.000 de lei, conform acestui proiect al autorităților! Până în acest moment, era posibil să plătim în numerar sume de până la 10.000 de lei.

Se pare că guvernul motivează această restricție adusă magazinelor „cash and carry” prin nevoia de a combate evaziunea fiscală. „Sunt interzise plățile fragmentate în numerar către furnizorii de bunuri și servicii pentru facturile a căror valoare este mai mare de 1.000 lei și, respectiv, de 2.000 lei, către magazinele de tipul cash and carry”, scrie în proiectul de lege propus de autorități.

Guvernul restricționează plățile în numerar

Astfel, dacă vă numărați printre românii care, din diferite motive, preferă să plătească în numerar, veți avea probleme data viitoare când aveți cumpărături mai mari de făcut! Când va veni vremea să luați electrocasnice, mobilă, sau, desigur, orice alt produs imaginabil care depășește 2.000 de lei, veți fi obligat să plătiți cu cardul, conform dorinței guvernului.

Până în acest moment, deși exista deja un plafon pentru plățile în numerar, acesta era mult mai greu de observat, deoarece suma maximă pe care o puteam plăti era de 10.000 de lei. După cum putem observa din prima, nu numai că acest plafon a scăzut, dar a făcut-o extrem de vizibil, „prăbușindu-se” la valoarea de 2.000 de lei.

Potrivit autorităților, această măsură urmează să combată evaziunea fiscală din țara noastră.

image
image
image
image
image
image
Elizabeth Taylor Foto profimedia 0098112259 jpg
cuvant pexels jpg
forest city oras fantoma profimedia jpg
incaltaminte jpeg
ion cristoiu jpeg
image png
Marcel Ciolacu la sedinta BPN de excludere a lui Victor Buzatu presedintele PSD Vaslui 23 septembrie 2023 FOTO Inquam Photos Octav Ganea (2) jpg
Orasul Aninoasa din Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (76) jpg