Ce conține, de fapt, șaorma! Un studiu făcut de un criminalist din Marea Britanie a surprins întreaga lume
Probabil că în acest punct nu mai există niciun român care să nu fi mâncat o șaorma, măcar odată în viață. Acest preparat a devenit rapid unul dintre cele mai îndrăgite produse de tip fast-food din țara noastră, cât și dincolo de hotarele României. Iar Europa occidentală este la fel de îndrăgostită de șaorma ca și noi! Însă, un studiu din Marea Britanie a arătat o realitate bizară despre acest preparat îndrăgit.
Probabil că în acest punct nu mai există niciun român care să nu fi mâncat o șaorma, măcar odată în viață. Chiar și în situațiile în care nu consumăm carne, deja există o mulțime de opțiuni vegetariene care ne permit să ne bucurăm de acest produs!
Șaorma, cunoscută și ca doner kebab, a devenit rapid unul dintre cele mai îndrăgite produse de tip fast-food din țara noastră, cât și dincolo de hotarele României. Iar Europa occidentală este la fel de îndrăgostită de șaorma ca și noi! Însă, un studiu din Marea Britanie a arătat o realitate bizară, despre acest preparat îndrăgit, potrivit celor de la Daily Star.
Ce au găsit specialiștii în șaorma
Se pare că, cel puțin în Marea Britanie, șaorma este vândută ca fiind un produs din carne de miel, așa că Jimmy Doherty a cumpărat mai multe astfel de produse, pe care le-a testat, în cadrul emisiunii sale, „Food Unwrapped”. Prezentatorul a dus cele 9 kebab-uri, cumpărate din localuri diferite, unui expert criminalist, Paul Hancock, pentru a afla ce conținea, de fapt, șaorma.
Ei bine, în ciuda faptului că acestea ar fi trebuit să fie din carne de miel, testele specialiștilor au arătat cu totul altceva! Mai precis, se pare că doar un singur doner din cele 9 era complet din carne de miel, în timp ce restul conțineau pui, iar unele aveau și vită.
Experții au speculat că dacă ar fi testat un eșantion mai mare, rata de eșec ar fi fost undeva în jur de 60%, această valoare fiind tipică pentru situații de acest gen.