Cum putem recunoaște astenia de toamnă? O mulțime de români se confruntă cu această afecțiune

Probabil că fiecare dintre noi am auzit deja despre faimoasa astenie de toamnă, iar o bună parte dintre noi am și trecut prin aceasta. Însă, ce este, mai precis, această afecțiune? Ei bine, o scurtă privire în calendar ne va arăta că deja intrăm în a doua jumătate a lunii septembrie, așa că putem începe să fim afectați puternic de efectele asteniei de toamnă!

Astenia de toamnă este foarte comună în această perioadă / foto: Shutterstock
Astenia de toamnă este foarte comună în această perioadă / foto: Shutterstock

Mai mult ca sigur că deja fiecare dintre noi am auzit deja despre faimoasa astenie de toamnă! Probabil că nu este deloc o exagerare să spunem că o bună parte dintre noi am și trecut prin aceasta. Însă, ce este, mai precis, această afecțiune? Ei bine, o scurtă privire în calendar ne va arăta că deja intrăm în a doua jumătate a lunii septembrie, așa că putem începe să fim afectați puternic de efectele asteniei de toamnă! Iar primul lucru pe care trebuie să îl facem atunci când vrem să combatem o problemă este să ne dăm seama, de fapt, cu ce ne confruntăm!

În primul rând, trebuie să știm că astenia de toamnă este o stare generală de oboseală, cât și o lipsă de energie, simptome care pot apărea adesea în perioada de tranziție dintre vară și toamnă. Această afecțiune este mult mai comună decât am crede, fiind provocată de către schimbările din aceast segment din an. Dacă suferiți de astenie de toamnă, cel mai probabil vă veți simți obosiți chiar și după ce vă treziți dimineața!

Cum putem recunoaște astenia de toamnă

Un alt semn că suferiți de astenie de toamnă este o stare de somnolență de-a lungul întregii zile, indiferent de numărul de ore în care ați dormit, noaptea precedentă. Există și unele simptome mai subtile, de natură psihologică, cum ar fi o stare de iritabilitate, anxietate, depresie, cât și schimbări bruște (și inexplicabile) de dispoziție.

Din fericire, există și vești bune! Astenia de toamnă nu este vreo boală gravă, de care aveți nevoie de cine știe ce efort pentru a scăpa! Această afecțiune este doar ceva temporar, până când corpul vostru se va adapta la schimbările de temperatură aduse de venirea toamnei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cosmin Avram vlogger jpg
image
image
image
image
image
image
accident Vrancea jpeg
furtuni ploi jpeg
Spania jpg
Kate Middleton Prințul William  foto   GettyImages jpg
Akkadian FOTO wikipedia jpg
Proiect construcție casă FOTO Shutterstock
Bucureștiul VEchi jpg
preot freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net